Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:38
A- A A+

Τοπικές βροχές, νοτιοανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία οι βροχές θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία από μηδέν έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που πολύ γρήγορα θα υαξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτική Στερεάς. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 11 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 11 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Ιόνιο 9 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή