Χιλή: Δεν εξελέγη ο εγγονός του Αουγκούστο Πινοσέτ

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 07:51
UPD:09:39
A- A A+

Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Χιλή ο εγγονός του πρώην δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, μετά την απόρριψή του από τα δεξιά κόμματα.

Ο 33χρονος Ροδρίγο Γκαρσία Πινοσέτ δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει παρά 10% στις εκλογικές περιφέρειες Λας Κόνδες, Βιτακούρα, και Λο Μπαρνατσέα, αριστοκρατικό προάστιο του Σαντιάγο και λίκνο της δεξιάς. Ο εγγονός του δικτάτορα ηττήθηκε από τους υποψηφίους της μετριοπαθούς δεξιάς και των συντηρητικών, που συγκέντρωσαν το 35% και το 27% αντιστοίχως.

«Είμαι ικανοποιημένος από την προεκλογική εκστρατεία μου. Είμαστε μειοψηφία, όμως είναι σαφές πως ο κόσμος που με υποστήριξε αισθάνεται υπερήφανος για την διακυβέρνηση του παππού μου», τόνισε ο Γκαρσία, αναφερόμενος στην περίοδο της χούντας (1973-90).

«Το να αντιπροσωπεύεις σήμερα μία μειονότητα δεν σημαίνει κατ' ανάγκην πως το όνειρο δεν μπορεί να πραγματωθεί αύριο», τόνισε ο Γκαρσία, που-τραγική ειρωνεία-απέτυχε λόγω του εκλογικού νόμου που ο ίδιος ο παππούς Πινοσέτ είχε εφαρμόσει και ευνοεί τους μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εκλογή ανεξαρτήτων υποψηφίων.

Η προεκλογική του εκστρατεία είχε στηριχθεί στο κληροδότημα του στρατηγού, που κατά τον Γκαρσία «έθεσε τις βάσεις του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή