Βραβεία ΠΣΑΤ: Στην κορυφή Παναθηναϊκός, Μάρας και Τσιάβου

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 19:49
A- A A+

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, o Βλάσης Μάρας και η Αλεξάνδρα Τσιάβου πήραν τα βραβεία των κορυφαιών της χρονιάς στην 56η γιορτή του ΠΣΑΤ. Μία εκδήλωση που διοργανώνεται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ.

Στη φετινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΠΣΑΤ, πήραν μέρος 443 συνάδελφοι, οι οποίοι ανάδειξαν τους κορυφαίους της χρονιάς. Κορυφαία ομάδα της σεζόν αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ με 1.291 ψήφους και κορυφαίος αθλητής ο Βλάσης Μάρας με 729 ψήφους.

Τον τίτλο παρέλαβαν ο εκ των ιδιοκτητών του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι μπασκετμπολίστες, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Αντώνης Φώτσης και Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε: «Τον Παναθηναϊκό τον έκαναν μεγάλο τα παιδιά αυτά. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ. Χίλια ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε». Ο Αλβέρτης από την μεριά του επισήμανε: «Εγώ είμαι απλά ένα μέλος της ομάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Μία ομάδα που χτίστηκε σε υγιείς βάσεις και καλές σχέσεις, που μας συνοδεύουν όχι μόνο στην αθλητική μας καριέρα και στην καθημερινότητά μας. Τα άσχημα είναι αυτά που μας δένουν».

Ο Αντώνης Φώτσης σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μία τέτοια ομάδα. Είναι μία ομάδα που τη νιώθω σαν οικογένειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα πέρυσι και την βοήθησα να πετύχει αυτά που πέτυχε». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκαθάρισε πως «δεν πίστευα πουέ ότι στην ζωή μου θα έπαιρνα τόσα τρόπαια. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι γίνεται».

Ο Βλάσης Μάρας είπε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε σήμερα. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου. Καλά να είμαστε και θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να γίνουν».

Οι άλλες κατηγορίες

Οι νικητές και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (κολύμβηση), ΜΑΡΑΣ Βλάσσης (ενόργανη γυμναστική), ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης (μπάσκετ).

* Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: ΜΑΛΤΣΗ Εβίνα (μπάσκετ), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Βούλα (στίβος), ΤΣΙΑΒΟΥ Αλεξάνδρα (κωπηλασία)

* Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: ΜΙΣΣΑΣ Κώστας (μπάσκετ), ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ζέλικο (μπάσκετ), ΡΕΧΑΓΚΕΛ Ότο (ποδόσφαιρο)

* Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ Γιώργος (κολύμβηση), ΜΠΑΟΣ Αναστάσιος (άρση βαρών), ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος (κολύμβηση)

* Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛΜΠΟΛ, ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ Μαρία (κολύμβηση), ΡΙΖΑΟΓΛΟΥ Σεμίχα (κολύμβηση)

Επίσης, κατά τη διάρκεια της γιορτής των κορυφαίων, θα απονεμηθούν και οι ακόλουθες ειδικές βραβεύσεις:

* Το έπαθλο «Αθλητικής προσφοράς και ήθους» θα δοθεί στους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Φραγκίσκο Αλβέρτη που εγκατέλειψαν εφέτος την ενεργό δράση, έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στα αθλήματα τα οποία υπηρέτησαν.

* Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι), που απονέμεται από την Coca Cola Τρία Έψιλον, θα δοθεί στο διεθνή τερματοφύλακα του Αρη, Μιχάλη Σηφάκη, για τη στάση που κράτησε στην επίθεση που δέχθηκε από οπαδό που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτατζογλείου Σταδίου, στον αγώνα Ηρακλής-¶ρης.

*Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» θα δοθούν στον πρωταθλητή του ακοντισμού Σπύρο Λεμπέση, στην τενίστρια Ελένη Κωνσταντινίδου, στην αθλήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, στις πρωταθλήτριες της Ιστιοπλοϊας Μαρία Βουλγαράκη και Δανάη Πάσχου και στον ποδηλάτη, Κωνσταντίνο Καραγεώργο.

*Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» θα δοθεί στην οικογένεια Αιμίλιου Μαρτίνη, οι τέσσερις κόρες της οποίας ασχολούνται με το άθλημα της Ιππασίας.

Τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν στον Ότο Ρεχάγκελ «Έπαθλο ΟΠΑΠ Α.Ε.», για την οκτάχρονη και απολύτως επιτυχημένη παρουσία του (100 αγώνες) στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στην εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Ανδρών «Έπαθλο WIND», για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου, στον σύνδεσμο φιλάθλων εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου «Φάρος», στον Μίμη Παπαϊωάννου για το πρόγραμμα προώθησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στον Κύπριο πρωταθλητή του ύψους (ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) Κυριάκο Ιωάννου, που διατηρείται σταθερά στην ελίτ του αθλήματος.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις