Δανία: Δακρυγόνα κατά καταληψιών

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 07:52
A- A A+

Κατά των καταληψιών στην Χριστιανία της Κοπεγχάγης στράφηκε χθες το βράδυ η αστυνομία της Δανίας, προκειμένου να διαλύσει τα πύρινα οδοφράγματα που είχαν στήσει στους δρόμους οι διαδηλωτές, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν κοκτέϊλ Μολότωφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούνσαν να σβήσουν τις φωτιές στους δρόμους και χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να επαναφέρουν την τάξη.

Πολυάριθμοι ακτιβιστές από τη Δανία και το εξωτερικό συμμετείχαν χθες σε μεγάλη γιορτή, που είχε διοργανωθεί στην Χριστιανία - παλαιό στρατώνα που έχει καταληφθεί από το 1971 από χίπις και έκτοτε αποτελεί το μεγαλύτερο καταφύγιο περιθωριακών στην Ευρώπη.

«Οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν για να σβήσουν τα οδοφράγματα από κάδους απορριμμάτων και εύφλεκτα υλικά μπροστά από τη Χριστιανία. Εκείνοι δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ και αναγκάσθηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα για να ξεφύγουν», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Χένρικ Ζουρ.

Δύο άτομα συνελήφθηκαν, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TV2 News, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Νωρίτερα, εντός της ημέρας, δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν έπειτα από διαδήλωση πάνω από χιλίων ατόμων, που απαιτούσαν να ανοίξουν τα σύνορα στους κλιματικούς πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή