Κληρώνει σήμερα για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 09:54
UPD:11/08/2010 14:09
A- A A+

Τους αντιπάλους της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας μαθαίνει σήμερα στις 11.30π.μ. η Εθνικής μας Ομάδα Μπάσκετ στην κλήρωση που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Στα παρκέ της Πολωνίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Και μόνο η παρουσία της στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όμως, αρκούσε για να τη στείλει στο προσεχές Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 (28/8-12/9). Το πρώτο τζάμπολ μπορεί να απέχει μήνες, ωστόσο, από σήμερα το πρωί η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας θα γνωρίζει ποιες χώρες θα βρει αντιμέτωπες στην πρώτη φάση.

Στις 11.30μ.μ. στην Κωνσταντινούπολη οι 24 χώρες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 6 ομάδων, με τις 4 πρώτες από κάθε όμιλο να συνεχίζουν το καλοκαίρι του 2010 σε χιαστί νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Στο τελευταίο Μουντομπάσκετ, αυτό της Ιαπωνίας το 2006, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πολυδιαφημισμένη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, για να βρεθεί στη συνέχεια στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Από σήμερα θα γνωρίζει απέναντι σε ποιους θα προσπαθήσει να κάνει την αρχή γι' ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της...

Εκπροσώπηση ηπείρων

Ευρώπη: 10 χώρες

Αμερική: 5 χώρες

Ασία: 4 χώρες

Αφρική: 3 χώρες

Ωκεανία: 2 χώρες

Γκρουπ δυναμικότητας

Α' γκρουπ: Ελλάδα, ΗΠΑ, Αργεντινή, Ισπανία

Β' γκρουπ: Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Τουρκία

Γ' γκρουπ: Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Καναδάς, Αυστραλία

Δ' γκρουπ: Κροατία, Ρωσία, Λιθουανία, Γερμανία

Ε' γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ιράν, Ανγκόλα

ΣΤ' γκρουπ: Ιορδανία, Λίβανος, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού

* Η Τουρκία ως διοργανώτρια χώρα και οι ΗΠΑ ως Χρυσή Ολυμπιονίκης είχαν εξασφαλισμένη πρόκριση. Ρωσία, Λιθουανία, Γερμανία και Λίβανος είναι κάτοχοι wild cards. Οι υπόλοιπες χώρες προκρίθηκαν μέσω των ανά ηπείρων πρωταθλημάτων.

Hμερομηνίες

Φάση των ομίλων: 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Φάση των «16»: 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου

Προημιτελικοί: 8 και 9 Σεπτεμβρίου

Ημιτελικοί: 11 Σεπτεμβρίου

Τελικός: 12 Σεπτεμβρίου

Η κλήρωση θα διασφαλίσει πως σε κάθε όμιλο θα υπάρχει ισορροπημένη εκπροσώπηση κάθε ηπείρου. Που σημαίνει πως θα υπάρχουν έως και 3 ομάδες της Ευρώπης σε κάθε γκρουπ, ενώ το μάξιμουμ για τις εκπροσώπους της Αμερικής είναι οι δύο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις