Στο Ιλινόι θα μεταφερθούν κρατούμενοι του Γκουαντάναμο

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 16:31

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αγοράσει το σωφρονιστικό κέντρου Τόμσον (στο Ιλινόι) για να μεταφερθούν εκεί κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο.

A- A A+

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αγοράσει μία φυλακή στο Ιλινόι για να μεταφερθούν εκεί κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις ανώνυμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σήμερα, «η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος έδωσε εντολή να προχωρήσει η αγορά του σωφρονιστικού κέντρου Τόμσον(στο Ιλινόι)για να υποδεχθεί...ένα περιορισμένο αριθμό κρατουμένων από το Γκουαντάναμο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, 35 μέ 90 κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο θα μεταφερθούν στο Ιλινόι.

Αναλαμβάνοντας τα προεδρικά του καθήκοντα ο Ομπάμα δεσμεύθηκε να έχει κλείσει την φυλακή στο Γκουαντάναμο μέχρι τον Ιανουάριο του 2010, αλλά πρόσφατα αναγνώρισε ότι πιθανόν να μην είναι σε θέση να τηρήσει την υπόσχεσή του εξαιτίας δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του στη λήψη απόφασης για την τύχη των 210 κρατουμένων που βρίσκονται σήμερα εκεί.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε στην αρχή του μήνα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μεταφέρει 116 κρατούμενους του Γκουαντάναμο, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί η χώρα που θα τους υποδεχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή