Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα θα ανακάμψει

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 21:11
A- A A+

Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα με τα μέτρα που ανακοίνωσε θα πετύχει τη μείωση του ελλείμματος σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο έδωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι διεθνείς αγορές και φυσικά εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε τη μείωση του χρέους και του ελλείμματός μας μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Αυτό ακριβώς θα επιτύχουμε με τα μέτρα που εξήγγειλα και με όσα σκοπεύω και είμαι αποφασισμένος να κάνω. Μελετούμε εξονυχιστικά τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση της οικονομίας μας» ανέφερε.

Θέτοντας και πάλι στο στόχαστρό του τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, επανέλαβε πως «αν ανακτήσουμε ένα μικρό τμήμα αυτών των χρημάτων που χάνονται, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «όλοι μας θα πρέπει να σηκώσουμε ένα μέρος του φορτίου για να ανακάμψει η οικονομία» επισημαίνοντας όμως πως θα προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και τα μεσαία εισοδήματα.

Ερωτηθείς αν είναι σκληρός και αν έχει το ηθικό θάρρος θα επιβάλλει τις απαραίτητες αποφάσεις, απάντησε: «Κάθε θέση που είχα αναλάβει στο παρελθόν, την ανέλαβα σε περίοδο κρίσης. Πρώτα, έγινα υπουργός Παιδείας στη μέση μιας απεργίας. Έγινα Υπουργός Εξωτερικών όταν οι σχέσεις μας με την Τουρκία βρίσκονταν στο χειρότερο δυνατό σημείο και τις βελτίωσα. Ανέλαβα το κόμμα μας λίγο πριν χάσουμε τις εκλογές, και το κόμμα ανέκαμψε. Θα ανακάμψει και η Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή