ΚΚΕ: Τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών η ΓΣΕΕ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 15:19
UPD:15:29
A- A A+

Οργάνωση εργοδοτών και τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών χαρακτήρισε τη ΓΣΕΕ η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας για την αυριανή απεργία http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1755949 . Για άθλια ανακοίνωση που καλεί σε απεργοσπασία, έκανε λόγο το ΠΑΜΕ.

«Είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Α. Παπαρήγα: Τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών η ΓΣΕΕ

Α. Παπαρήγα: Τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών η ΓΣΕΕ

Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για απόπειρα ποινικοποίησης της απεργίας. «Υπάρχει -τόνισε- η δημοκρατία των καπιταλιστών και των μονοπωλίων και η δημοκρατία των εργαζομένων. Οι δύο αυτές δημοκρατίες είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους, όσα και αν λέει ο πρωθυπουργός περί εθνικής συναίνεσης».

Επιπρόσθετα, η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε «παρεμβάσεις τόσο στο σωματείο ναυτεργατών, όσο και στο σωματείο των εργαζόμενων στο καζίνο της Πάρνηθας, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή απεργία τους».

Καταλήγοντας, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και να παρεμποδίσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο». «Ελπίζουμε ότι όλο και λιγότεροι δικαστές θα νιώθουν φόβο απέναντι στην εργοδοσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή