Γ. Παπανδρέου: Η Κοπεγχάγη πρέπει να πετύχει

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 18:45
UPD:19:04

Αν και σημείωσε πως η Κοπεγχάγη δεν είναι τελικό ορόσημο, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως «πρέπει να είναι η βάση, πάνω στην οποία μπορούμε πια, ως πλανήτης, να κάνουμε τα επόμενα βήματα για να αποφύγουμε την καταστροφή».

A- A A+

Την ελπίδα οι προτάσεις των σοσιαλιστών να «γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει» εξέφρασε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «η Κοπεγχάγη πρέπει να πετύχει».

Σε δηλώσεις του από την πρωτεύσουσα της Δανίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος για το κλίμα τόνισε πως «είναι απολύτως απαραίτητο να φύγουμε από τη Δανία με δεσμευτική απόφαση, όχι μόνο γιατί είναι 120 ηγέτες από όλο τον κόσμο, αλλά γιατί το απαιτούν οι πολίτες του πλανήτη, να δώσουμε απαντήσεις στο μεγαλύτερο θέμα που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα ποτέ».

Αν και σημείωσε πως η Κοπεγχάγη δεν είναι τελικό ορόσημο, επισήμανε πως «πρέπει να είναι η βάση, πάνω στην οποία μπορούμε πια, ως πλανήτης, να κάνουμε τα επόμενα βήματα για να αποφύγουμε την καταστροφή».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δήλωσε ότι οι σοσιαλιστές έχουν καταθέσει προτάσεις για θέματα, όπως «η βιοποικιλότητα, η διατροφική ασφάλεια, η ανισότητα και η φτώχεια, η χρηματοδότηση όλων αυτών των προσπαθειών για την μετάβαση από μια οικονομία που χρησιμοποιεί πετρέλαιο, ορυκτό πλούτο και παράγει διοξείδιο του άνθρακος, σε μια οικονομία πράσινη, ιδιαίτερα των φτωχότερων χωρών ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες τεχνολογικές συνθήκες, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα».

Εν τω μεταξύ, τελικά, όπως έγινε γνωστό, το δείπνο της Βασίλισσας της Δανίας προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στην Κοπεγχάγη θα δοθεί αύριο το βράδυ και σ' αυτό θα μετάσχει και ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή