Κύπρος: Έκκληση Ιεράς Συνόδου για επιστροφή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 19:01
UPD:19:02
A- A A+

Έκκληση για την επιστροφή της σορού του τέως προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου απασχόλησε και το πρωτοφανές, όπως χαρακτηρίζεται, «έγκλημα της κλοπής της σορού του αειμνήστου τέως Προέδρου».

Τα μέλη της Συνόδου εκφράζουν «τη βαθύτατη ψυχική οδύνη τους για την αποτρόπαια αυτή και επαίσχυντη πράξη», την οποία και «καταδικάζουν πάση ψυχή».

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου καλούν «τον κυπριακό λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία και ομοψυχία του για να μην υπάρξει οποιαδήποτε επίπτωση στο εθνικό μας θέμα, το οποίο όντως διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή της εθνικής του πορείας'' και ''να παραμείνει προσκολλημένος στις διαχρονικές αξίες του έθνους μας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας, εθνική, πνευματική και φυσική».

Παράλληλα, η Εκκλησία καλεί «με πατρική στοργή τους νυκτοβάτες αυτούς να συνειδητοποιήσουν το τεράστιο μέγεθος του εγκλήματος, το οποίο, τόσο συνειδητά, έχουν διαπράξει και να επιστρέψουν τη σορό του αειμνήστου Προέδρου».

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι «οι άφρονες αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να κηλιδώσουν ούτε την ιερότητα του ανθρωπίνου σκηνώματος του, ούτε τη μνήμη του αειμνήστου Προέδρου μας, ο οποίος καταξιώθηκε τόσο στη συνείδηση του λαού όσο και στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας».

«Το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι ταυτισμένο με το περήφανο ''όχι'' του λαού μας ενάντια στα επίβουλα σχέδια των εχθρών της πολύπαθης πατρίδας μας και κατ' επέκταση είναι ταυτισμένο με την ελληνική μας αξιοπρέπεια, την ιστορική καταξίωση και την οντότητα της πανταχόθεν υποσκαπτομένης και πολεμουμένης Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η Ιερά Σύνοδος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή