«To Ιράν δεν χρειάζεται την ατομική βόμβα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 19:47
A- A A+

Το Ιράν είναι «εχθρικό προς την ατομική βόμβα» και «δεν την χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξή του στη δανική τηλεόραση.

«Πιστεύουμε ότι το ατομικό όπλο είναι η πιο απάνθρωπο από όλα τα όπλα (...). Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλούς εχθρούς, αλλά δεν έχουμε ανάγκη από πυρηνικό όπλο για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι εχθρική προς την ατομική βόμβα, για το λόγο αυτό είμαστε υποστηρικτές του αφοπλισμού από τα πυρηνικά και τα άλλα όπλα μαζικής καταστροφής στον κόσμο», υπενθύμισε ο Αχμαντινετζάντ.

Ο πρόεδρος του Ιράν διερωτήθηκε ακόμη «αν η ατομική βόμβα εμπόδισε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ή αν επέτρεψε στην Αμερική να επικρατήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και στο σιωνιστικό καθεστώς (να νικήσει) στη Γάζα;»

«Όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι, το λέμε ξεκάθαρα», πρόσθεσε σε μια έμμεση αναφορά στις κατηγορίες της Δύσης, η οποία δηλώνει ότι το Ιράν, παρά τις αρνήσεις του, επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα υπό την κάλυψη του πολιτικού πυρηνικού του προγράμματος.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή