«Έβραζε» ο Ομπράντοβιτς για τη διαιτησία

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 11:25
A- A A+

«Εβραζε» για τη διαιτησία ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατήγγειλε ευθέως τους διαιτητές ότι εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή.

Οι «Πράσινοι» ηττήθηκαν από το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα με 76-67 και πλέον η ισπανική ομάδα κρατάει στα χέρια της την πρώτη θέση του 4ου ομίλου (τα δεκάλεπτα: 8-22, 27-39, 45-63, 67-76).

«Είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι για το παιχνίδι, γιατί, απλά, δεν έγινε παιχνίδι. Παίζαμε απέναντι σε οκτώ παίκτες από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η διαιτησία ήταν καθαρά εναντίον του Παναθηναϊκού. Απολύτως διαφορετικά κριτήρια για την μία και την άλλη πλευρά. Το λέω αυτό γιατί παρακολουθήσαμε τώρα στα αποδυτήρια (σ.σ. πράγματι καθυστέρησε περίπου 30 λεπτά να φτάσει στην αίθουσα Τύπου) τα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα, κατοχή με κατοχή. Αυτό είπα και στους διαιτητές», παρατήρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε ιδιαίτερα εκνευρισμένος:

«Είμαι 19 χρόνια προπονητής και είναι πολύ εύκολο να καταλάβω τι ήρθαν να κάνουν σε αυτό το παιχνίδι. Από την δεύτερη επίθεση μας υπήρχε φάουλ εναντίον μας που δεν δόθηκε και ο διαιτητής μου είπε ότι έχω δίκιο, αλλά μόνο στην πρώτη φάση υπήρχε φάουλ και δεν το έδωσα. Να μου λέει ότι έχω δίκιο; Και γιατί δεν το σφύριξε; Κάτι δείχνει αυτό. Είπα στους παίκτες στο ημίχρονο ότι με τέτοια διαιτησία ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι δύσκολο να αγωνιστούν. Και πάλεψαν και είμαι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι οι φίλαθλοί μας κατάλαβαν τι συνέβαινε στο γήπεδο. Και μόνο που τους χειροκροτούσαν τόσο έντονα ειρωνικά ήταν ένα δείγμα ότι όλοι όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ απόψε είχαν καταλάβει τι ήρθαν να κάνουν αυτοί οι διαιτητές».

«Από τα πρώτα τους σφυρίγματα φάνηκε. Από την τεχνική ποινή στα πρώτα πέντε λεπτά. Έγινε καθαρό φάουλ και οι παίκτες είχαν μια φυσιολογική αντίδραση από αυτές που γίνονται 100 τέτοιες σε κάθε ματς. Πρώτα κοίταξε την μπάλα, μετά εμάς και έδωσε τεχνική ποινή. Στο 5ο λεπτό αυτό! Ενώ κανονικά θα έπρεπε αν έβλεπε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τον πάγκο να έρθει και να κάνει συστάσεις, να μου πει να μην ξανασηκωθεί κανείς. Φαίνεται από αυτό, τι ήθελαν να κάνουν σήμερα. Να πούμε για το αντιαθλητικό φάουλ που σφύριξαν στον Σπανούλη; Αυτό σημαίνει κατοχή της μπάλας και βολές. Και σε εσκεμμένο φάουλ του Πριτζιόνι δεν δόθηκε. Ας έρθει όποιος θέλει να δούμε μαζί το τι έγινε», προκάλεσε ο Σέρβος κόουτς.

Τέλος, ο «Ζοτς» μίλησε για τα μαθήματα που μπορεί να πάρει η ομάδα του από αυτή την ήττα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του: «Αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και έχουμε ακόμα δύο αγώνες να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους. Ήταν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, αλλά όλοι κατάλαβαν το τι συνέβη».

Μεσίνα: «Νίκη για όλη τη σεζόν»

Από την πλευρά του ο Ετόρε Μεσίνα σημείωσε ότι το «διπλό» στο ΟΑΚΑ απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης πέραν από βαθμολογική έχει και ψυχολογική αξία.

«Ήταν μια καλή νίκη για όλη την σεζόν, αλλά και για την αυτοπεποίθηση μας. Παίξαμε καλά για τρία δεκάλεπτα, αλλά στα τελευταία έξι λεπτά δεν είχαμε καλή κυκλοφορία στην επίθεση και άσχημα σουτ. Γενικά, όμως, ήμασταν καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Οι παίκτες μου έκαναν μία πολύ καλή δουλειά στο να διατηρήσουν την συγκέντρωση τους», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός της «Βασίλισσας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις