Champions League: Ολυμπιακός - Μπορντώ στους «16»

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 13:18
UPD:17:34
EPA/DOMINIC FAVRE

A- A A+

Με τη γαλλική Μπορντώ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Champions League. Το πρώτο ματς θα γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

«Από πλευράς ονόματος είναι από τις εύκολες ομάδες, ωστόσο ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή η Μπορντώ είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης», ήταν το πρώτο σχόλιο του Βασίλη Τοροσίδη στη ΝΕΤ για την κλήρωση της ομάδας του.

Αναλυτικά τα «ζευγάρια» που ανέδειξε η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας:

Στουτγκάρδη – Μπαρτσελονα

Ολυμπιακός – Μπορντώ

Ιντερ – Τσέλσι

Σεβίλλη - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπάγερν – Φιορεντίνα

Λυών – Ρεάλ Μαδρίτης

Πόρτο – Αρσεναλ

Μίλαν – Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 16 - 17 και 23 - 24 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 9 - 10 και 16 - 17 Μαρτίου.

Ζίκο:

Κληθείς να σχολιάσει την κλήρωση του Ολυμπιακού, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Ζίκο, εκτίμησε πως η Μπορντώ είναι μία πολύ καλή ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει μεγάλες ομάδες στη φάση των Ομίλων.

Αφού πρώτα δήλωσε ευχαριστημένος που ο Ολυμπιακός είναι στους «16» του Champions League, o Zίκο υποσχέθηκε πως «θα κανουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στη φάση των "16"».

«Η Μπορντό είναι μία ομάδα που κατάφερε ν' αποκλείσει δύο μεγάλες ομάδες. Έχει έναν καλό προπονητή και δύο πολύ καλούς Βραζιλιάνους. Ειδικά ο ένας έχει πολύ καλό πόδι στα στημένα. Είναι μία ομάδα πολύ ισορροπημένη και οργανωμένη. Για μένα πάντως είναι το ίδιο όπως αν πέφταμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι 180 λεπτά, μπορεί και κάτι παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε»,πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Καλή η κλήρωση με Ολυμπιακό, αλλά δεν ωφελεί να πανηγυρίζουμε», τόνισε εμφανώς κανοποιημένος από την κλήρωση, ο πρόεδρος της Μπορντώ, Ζαν Λουί Τριό.

«Θέλαμε να αποφύγουμε την Ιντερ και αυτό έγινε. Για τον Ολυμπιακό δεν ξέρω τι να πω. Θα πρέπει και αυτοί να είναι ευχαριστημένοι από την κλήρωση, αφού δεν είμαστε η πιο δυνατή ομάδα, έστω κι αν ήμασταν στο Α΄ γκρουπ της κλήρωσης. Σίγουρα η κλήρωση είναι θετική, αλλά καλή θα μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε μόνο όταν μάθουμε τα αποτελέσματα των δύο αγώνων. Δεν ωφελεί σε τίποτα να πανηγυρίζουμε σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Γαλλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις