Σισέ: Ευκαιρία μου η Ρόμα

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 15:20
A- A A+

Ο Τζιμπρίλ Σισέ σε συνέντευξη του στον Novasportfm 94,6 υπογράμμισε ότι τα παιχνίδια με την Ρόμα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει στον Ντομενέκ ότι αξίζει να πάει στο Μουντιάλ. «Θα είναι καταπληκτικά ματς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ:

Για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Φέτος έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό σύνολο. Είναι μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η σκέψη μας».

Για την κλήρωση με τη Ρόμα στους «32» του Europa League: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρω παλιούς μου φίλους, όπως τον Μεξές από την Μπορντό και την εθνική Γαλλίας, τον Ρίισε από τη Λίβερπουλ και τον Μενέζ που είναι συμπατριώτης μου. Η Ρόμα είναι ομάδα επιπέδου Champions League. Ως τον Φεβρουάριο έχουμε καιρό να τους κατασκοπεύσουμε και να δούμε πώς παίζουμε. Πιστεύω πως θα γίνουν δύο καταπληκτικά παιχνίδια. Φυσικά κι έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ και το σίγουρο είναι πως θα δώσουμε και την ψυχή μας. Έχουμε μπροστά μας δύο ενενηντάλεπτα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τις πιθανότητες κλήσης του στην Εθνική Γαλλίας μέσω των εμφανίσεων στην Ευρώπη: «Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δείξω σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στον ομοσπονδιακό προπονητή τι μπορώ να κάνω. Η λίστα με τους επιθετικούς στη Γαλλία είναι μακρά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ξέρω πως είμαι στο κάτω μέρος της λίστας, όμως στη ζωή είναι όλα πιθανά. Εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου, αλλά και για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τίτλους».

Για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Μπορντό: «Ξέρω καλά τις δύο ομάδες. Τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως στο τέλος η Μπορντό θα προκριθεί. Δεν θέλω να κάνω εχθρούς (γέλια). Η Μπορντό είναι ολοκληρωμένη ομάδα. Έχει τερματοφύλακα τον Σεντρίκ Καρασό με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί, διαθέτει πολύ δυνατή γραμμή με κορυφαίο τον Γκορκίφ και έναν πολύ καλό επιθετικό όπως ο Σαμάκ».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Χατέμ Μπεν Αρφά: «Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός και να τον πω Μέσι της Γαλλίας, όμως είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα που έχει ανάγκη να παίξει, κάτι που δεν κατάφερε στη Μαρσέιγ και στη Λιόν. Χρειάζεται να ωριμάσει. Πιστεύω πως αν φύγει από τη Γαλλία το πιθανότερο είναι να πάει σε ένα πρωτάθλημα σαν το αγγλικό. Θα μου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αν ερχόταν».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Ο απολογισμός από τους πέντε πρώτους μήνες είναι θετικός. Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες, αφού είχα κάποιες δυσκολίες να προσαρμοστώ σε μία νέα κουλτούρα κι ένα νέο ποδόσφαιρο, αλλά σιγά-σιγά τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Σκοράρω περισσότερο και είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να πετυχαίνω περισσότερα γκολ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για τον Σωτήρη Νίνη και τις σχέσεις τους: «Από την αρχή δημιουργήθηκε καλή χημεία μεταξύ μας. Είναι ένας νέος παίκτης με μεγάλη ποιότητα και έχει πάντα κίνητρο. Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, δεν έχει καβαλήσει το καλάμι και ακούει τις συμβουλές που του δίνω. Τον βλέπω σαν μικρό μου αδερφό».

Για το ποιον συμπαίκτη θα ήθελε να του φέρει ο… ¶γιος Βασίλης: «Θα ήθελα τον Νασρί, γιατί μου λείπει. Όμως τώρα που το σκέφτομαι, θα ήθελα και τον Στίβεν Τζέραρντ. Έχουμε αρκετούς αμυντικούς, όπως τον Καντέ που σιγά-σιγά προσαρμόζεται ή τον Βύντρα».

Για όσους θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν αμυντικό-όνομα: «Ο κόσμος πρέπει να δώσει χρόνο στους αμυντικούς που αποκτήσαμε. Είναι μεγάλη αλλαγή για τον Καντέ να έρχεται σε μία νέα χώρα. Τον έχω αντιμετωπίσει για τέσσερα χρόνια και σε κάθε ματς υπέφερα. Και ο Μπιέρσμιρ είναι πολύ ταλαντούχος με ηγετικές ικανότητες».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις