Ιράν: Διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης στη Τεχεράνη

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 18:37
A- A A+

Tην προσβολή που έγινε, όπως υποστηρίζουν, στο πρόσωπο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Χομεϊνί, κατήγγειλαν σήμερα εκατομμύρια Ιρανοί διαδηλωτές, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή τους στους υφιστάμενους ηγέτες του Ιράν.

Οι διαδηλώσεις ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα των αρχών μετά από το κύμα διαδηλώσεων που προκλήθηκε από την μετάδoση μέσω της ιρανικής τηλεόρασης εικόνων που έδειχναν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να σκίζουν φωτογραφία του Αγιατολαχ Χομεϊνί στις 7 Δεκεμβρίου.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας σήμερα τις εικόνες των διαδηλωτών από το κέντρο της Τεχεράνης που κρατούσαν φωτογραφίες του Αγιατολαχ και του διαδόχου του, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολαχ Αλί Χαμενεΐ.

«Ηγέτης μας είναι ο προστάτης του κινήματος του Χομεϊνί», φώναζε το πλήθος. «Θα παραμείνουμε στο πλάι του ανώτατου ηγέτη μέχρι την τελευταία μας πνοή», έγραφαν κάποια πανό.

Διαδηλωτές φώναζαν επίσης συνθήματα κατά του Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ηγέτη της αντιπολίτευσης. «Ο Μουσαβί πρέπει να εκτελεστεί» και «Θάνατος στο Μουσαβί» ήταν κάποια από αυτά.

«Η προσβολή στον ιμάμη (Χομεϊνί) είναι ύποπτη και σίγουρα επαχθής για όλο τον λαό», δήλωσε και ο Μουσαβί χθες στην ιστοσελίδα του Kaleme.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή