Ομιλία Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009 12:19
A- A A+

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα (16:30) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2010.

Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τη συντεταγμένη παρουσία των βουλευτών του κόμματός του και τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας.

«Θα είμαστε κάτω από συνεχή πίεση. Ο ελληνικός λαός, μαζί με την κυβέρνησή του, θα αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή, με δικό μας πρόγραμμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες από την Κοπεγχάγη, αναφερόμενος στις αξιολογήσεις της οικονομίας από ξένους οίκους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι «στηρίζουν τις προσπάθειές μας, αισθάνονται σιγουριά από την πλευρά τους ότι προχωράμε σε ένα δρόμο με το δικό μας πακέτο, αλλά με πολύ συγκεκριμένους στόχους», αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης «δεν καταλαβαίνουν αν άλλαξε κυβέρνηση», ενώ αποκάλυψε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο θα θέσει κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας το ζήτημα αυτών των οίκων, «που δεν λογοδοτούν πουθενά».

Σε συνεντεύξεις του στο Bloomberg και το δίκτυο CNBC, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία δεν αλλάζει σε μια νύχτα, καλώντας τις εταιρείες αξιολόγησης «να μας δώσουν μια ανάσα και το περιθώριο να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες ριζικές αλλαγές».

Επεσήμανε ότι θα γίνουν τεράστιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες -«έχουμε ήδη περικόψει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους»- και στις στρατιωτικές δαπάνες και τόνισε πως οι παγκόσμιες αγορές «έχουν συμφέρον να υπάρχει μια βιώσιμη Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή