Greenpeace: Παταγώδης αποτυχία η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 13:20
A- A A+

«Στην πρωτεύουσα της Δανίας χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία προκειμένου να αποτραπεί το επερχόμενο κλιματικό χάος στον πλανήτη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace, προειδοποιώντας πως τα περιθώρια αντίδρασης για την αποφυγή των ανεξέλεγκτων κλιματικών αλλαγών στενεύουν επικίνδυνα.

«Το ρολόι μετράει αντίστροφα και η ανθρωπότητα παίζει κορώνα γράμματα με την ίδια της την επιβίωση. Μέσα στους επόμενους μήνες, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επαναφέρει τις εκτροχιασμένες διαπραγματεύσεις στις ράγες μίας δίκαιης, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας», υπογραμμίζει η οργάνωση.

Παράλληλα, καταδικάζει την υπεροψία με την οποία οι ηγέτες των αναπτυγμένων κρατών αντιμετώπισαν τις διαπραγματεύσεις στην Κοπεγχάγη. «Δίχως να είναι διατεθειμένες να κάνουν ούτε ένα βήμα παραχώρησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ουσιαστικά επέλεξαν τη χειρότερη δυνατή λύση από το να δουλέψουν από κοινού για το συλλογικό καλό της ανθρωπότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η Greenpeace.

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει τραγικό έλλειμμα ηγεσίας. Αντί να δουλέψουν από κοινού με σκοπό να διασφαλίσουν το μέλλον εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, οι ηγέτες των πιο ισχυρών κρατών του πλανήτη πρόδωσαν τις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Η αποτροπή μιας κλιματικής καταστροφής είναι πλέον κάτι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace, Κούμι Ναϊντού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή