Υεμένη: Νεκροί άμαχοι σε επιχείρηση κυβερνητικών δυνάμεων

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 14:00
A- A A+

Συνολικά 49 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 23 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Υεμένης σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν.

«Η επίθεση έγινε χωρίς διακρίσεις και στοίχισε την ζωή σε 49 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 23 παιδιά και 17 γυναίκες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της περιοχής. Τον απολογισμό επιβεβαίωσε και ένας επικεφαλής φυλής, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η επαρχία Αμπιάν, που αποτελεί τμήμα της πρώην Νότιας Υεμένης, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μία περιοχή αναδιοργάνωσης των ενόπλων ισλαμιστών, μεταξύ των οποίων βετεράνοι του Αφγανιστάν, που διέφυγαν από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο ¶μυνας, μετά την επιχείρηση της Πέμπτης πάνω από 30 μέλη της Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τους χθεσινούς New York Times, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης εναντίον ενόπλων της Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή