¶ρης-Ολυμπιακός 1-0

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 21:06
UPD:21:25
A- A A+

Ο ¶ρης, όπως και πέρσι, υποχρεώσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-0. Σκόρερ ο Κάμπορα στο 69' και δίκαιη νίκη για τον ¶ρη, που έχει πολλά παράπονα από τον Παμπορίδη για ένα πέναλτι λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στα πρώτα του λεπτά, όμως σταδιακά ο ¶ρης ανέβασε ταχύτητα και περιόρισε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο ¶ρης έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 13' με το σουτ του Κάλβο και τον Νικοπολίδη να αποκρούει. Την ίδια εξέλιξη είχε και η φάση στο 23' με τον Ισπανό να σουτάρει υπό καλύτερες προϋποθέσεις και τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων" να λέει και πάλι όχι.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις αλλά πότε οι χαφ του ¶ρη και πότε οι αμυντικοί ανέκοπταν κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Η πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε προς την εστία του ¶ρη ήταν στο σουτ του Ντουντού στο 27' αλλά κατέληξε άουτ.

Ο ¶ρης συνέχισε να πιέζει όμως έβρισκε μπροστά του τον εξαιρετικό Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική απόκρουση στο 32' παρά το γεγονός ότι στο φάουλ του Νέτο η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Πιο τυχερός στάθηκε στο 33' και το 46' όταν η μπάλα σε σουτ τον Χαβίτο και φάουλ του Νέτο πέρασε δίπλα από τα κάθετα δοκάρια του, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει, αλλά κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις σε άουτ.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο ¶ρης έπαιζε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, πιέζοντάς των ψηλά. Δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες (Κάλβο 59') αλλά κινδύνεψε κιόλας να δεχθεί γκολ στο 60Ά όταν από τη σέντρα του Ντουντού η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο που έκανε εξ επαφής την κεφαλιά για να αποκρούσει σωτήρια ο Σηφάκης.

Το μεγαλύτερο διαιτητικό σφάλμα έγινε στο 65' όταν ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουντού που ήταν στο τοίχος άπλωσε το χέρι και την έδιωξε αλλά ο Παμπορίδης αρνήθηκε το πεντακάθαρο πέναλτι.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ¶ρης πέτυχε το γκολ που τόσο πολύ κυνηγούσε. Στο 69' ο Πρίττας διεκδίκησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά και πριν προλάβει ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει ο μέσος των "κίτρινων" άπλωσε το πόδι βρήκε την μπάλα η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του διεθνή πορτιέρο και ο Κάμπορα σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά ανέβηκε για να ισοφαρίσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75' όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Ακολούθησε ένα πολύ καλό σουτ του Ζαϊρί αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε αξιόλογη φάση με τα νεύρα να επικρατούν και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τελικά μια μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις

¶ρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο (85' Π. Γκαρσιά), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (93' Λαμπριάκος), Χαβίτο (90' Ρόβας), Πρίττας

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ντομί, Γκαλέτι, Όσκαρ (70' Ντιόγκο), Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο (64' Ζαϊρί), Γκαλίτσιος (46' Τοροσίδης)

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις