Β. Παπανδρέου: Κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα μάχης

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 21:56
A- A A+

«Κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα μάχης, το κράτος πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, δεν νοούνται αναβολές», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βάσω Παπανδρέου, κατά την ομιλία της επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα ήταν πιο ισχυρό μήνυμα αν είχαν ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές.

Η κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να βγούμε από αυτή», επισημαίνοντας ότι οι θυσίες πρέπει να είναι δίκαιες και «πρέπει να έχουμε το θάρρος να πούμε στον λαό ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες».

Ο υπουργός - όπως επεσήμανε η κ. Παπανδρέου - έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, να συγκεράσει τη δημοσιονομική προσαρμογή, συμπληρώνοντας ότι «είναι φανερό ότι πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια και ότι θα χρειαστούν στο μέλλον αναπροσαρμογές και τροποποιήσεις».

Η κ. Παπανδρέου επέρριψε παράλληλα τις ευθύνες για το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα σε συνδυασμό με την απώλεια κάθε αξιοπιστίας. Πέρα από τις μακροχρόνιες αδυναμίες και την πρόσφατη οικονομική κρίση η ανικανότητα του Κώστα Καραμανλή σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού», τόνισε.

Απευθυνόμενη τέλος στην αντιπολίτευση επεσήμανε ότι το 2010, δεν είναι χρονιά που προσφέρεται για μια κλασική αντιπολίτευση, και ζήτησε να βάλουν όλοι πλάτη και να κάνουν προτάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή