Κατσουράνης: Με Νιόπλια τα πράγματα πάνε καλύτερα

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 23:58
A- A A+

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, για την έλευση του Νίκου Νιόπλια και τις διαφορές του με τον Χενκ τεν Κάτε και για το φετινό πρωτάθλημα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξη του στο «Novasports 1».

Ο πρώην παίκτης της Μπεφίκα τόνισε πως η μοναδική πρόταση που είχε στα χέρια του το καλοκαίρι ήταν από τους «πράσινους», υπογράμμισε πως με τον Νίκο Νιόπλια τα πράγματα πάνε καλύτερα και εξέφρασε την άποψη του πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα κυριότερα αποσπάσματα:

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού:

«Ήρθε η πρόταση, το σκέφτηκα σοβαρά, μόνο από τον Παναθηναϊκό είχα πρόταση. Ήταν ξεκάθαρη η ιστορία για το θέμα της ρήτρας. Υπήρχε ρήτρα, την είχε βάλει η Μπενφίκα με την ΑΕΚ, αλλά εγώ είχα συμφωνήσει. Αν γυρνούσα θα το έκανα μόνο για την ΑΕΚ, ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ, σέβομαι πως εκεί ανδρώθηκα, εκεί πήρα την ευκαιρία για να πάρω μια μεγάλη μεταγραφή. Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν αξιόλογη».

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Συνειδητή ήταν απόφαση που επέστρεψα στην Ελλάδα. Βρήκα το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο καλύτερο από ό,τι το άφησα κι ένα πολύ σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Σε αυτόν τον τομέα ο Παναθηναικός είναι πολύ μπροστά».

Για τη θέση που αγωνίζεται και τα πολλά γκολ που έχει πετύχει φέτος:

«Τα γκολ που έχω πετύχει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό τα έχω βάλει ερχόμενος από πίσω. Όταν παίζω πιο μπροστά, κοντά στην επιθετική γραμμή δυσκολεύομαι να σκοράρω. Το ότι έχει ο Παναθηναϊκός τόσους παίκτες ψηλά στον πίνακα των σκόρερ είναι πολύ σημαντικό κι ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό και το αν πίστευαν στον Παναθηναϊκό ότι θα είναι πρωταθλητές χειμώνα:

«Βάσει του προγράμματος των δύο ομάδων πιστεύαμε ότι θα καταλήγαμε πρώτοι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Για την ήττα απ' τον Ολυμπιακό στο ΅ΚαραϊσκάκηΆ έπαιξε σημαντικό ρόλο το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μας επηρέασε ψυχολογικά. Δικαίως τ' ακούσαμε απ' τον πρόεδρο».

Για τη συνεργασία του με τον Τεν Κάτε:

«Μου ζήτησε πράγματα που ήξερε ότι μπορώ να κάνω. Πάνω απ' όλα, να βοηθήσω στη δημιουργία και με την προσωπικότητα μου να βοηθήσω και τους νεαρούς παίκτες να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν το είχαμε σχεδιάσει για τα γκολ που πέτυχα, μας βγήκε στην πορεία. Ο Τεν Κάτε με έβαλε πιο μπροστά και μου έδωσε τη δυνατότητα να πατάω περιοχή, αλλά αυτό δεν ξέρω να το κάνω καλά. Τα γκολ μου βγήκαν όταν ερχόμουν από πίσω».

Για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στους «πράσινους»:

«Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα. Ο Νιόπλιας είναι πολύ ήρεμος προπονητής και εμείς έχουμε πολλούς Ελληνες παίκτες στην ομάδα που αισθάνονται πιο άνετα μαζί του. Από το λίγο που γνωρίζω τον Νιόπλια έχω καταλάβει ότι γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο». Ο Τεν Κάτε ήξερε το αντικείμενο αλλά ήμουν αντίθετος μαζί του όσον αφορά την αξιοποίηση του υλικού.

Για το Φερνάντο Σάντος:

«Για μένα είναι σαν ποδοσφαιρικός πατέρας. Στην Ελλάδα μπορεί να τον έχουν κατηγορήσει για το ότι παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν δίκιο όμως. Στον ΠΑΟΚ προπονεί ανάλογα με το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Στην Μπενφίκα όπου είχαμε συνεργαστεί έπαιζε εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο».

Για τις διαφορές του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

«Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ένα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, λόγω των απουσιών του έχει δώσει βάρος στην αμυντική του λειτουργία».

Για το αν το πρωτάθλημα αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παναθηναϊκό:

«Σίγουρα επηρεάζει τον κόσμο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει πρωτάθλημα τόσο καιρό. Εντός της ομάδας είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όποιος δεν χάσει βαθμούς με τις μικρές ομάδες αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο τίτλος δεν θα κριθεί στα ντέρμπι».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνά του:

«Ο κόσμος θέλει ένα μεγάλο όνομα για την άμυνά μας. Κατά την άποψή μου δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση εκεί. Αν, όμως, πρέπει να πάρει έναν παίκτη για αυτή τη θέση ο Παναθηναϊκός, ας πάρει έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Να μην πραγματοποιήσει μια μεταγραφή, απλά για την κάνει».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις