F1: «Ικανός για το άλμα ο Αλόνσο»

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 00:29
UPD:01/02/2010 17:50
A- A A+

Η Ferrari χρειαζόταν τον Φερνάντο Αλόνσο για να κάνει ένα άλμα μπροστά, όπως είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, που αναφέρθηκε και στον Ζαν Τοντ.

Ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο πιστεύει ότι η μεταγραφή του Φερνάντο Αλόνσο έπρεπε να γίνει διότι ο Ισπανός έχει ικανότητες, ώστε η ιταλική ομάδα να πάει μπροστά, έπειτα από την κακή χρονιά φέτος, όπως είπε ο ίδιος στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

«Εκτός από τους κανονισμούς, το μονοθέσιό μας το 2009 δεν ήταν στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας που έπρεπε. Φοβόμουν ότι ο Μάσα δε θα ανακάμψει.

Μετά το ατύχημά του εστιάσαμε στο μονοθέσιο του 2010. Ο Κίμι είχε πρόβλημα να δουλεύει με την ομάδα, αλλά η απόφασή μου γι' αυτόν είναι θετική. Για να κάνουμε ένα άλμα μπροστά, όμως, χρειαζόμαστε κάποιον ικανό να επικοινωνεί με την ομάδα, ο Αλόνσο θα το κάνει αυτό. Όταν ο Στέφανο Ντομενικάλι, που τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ, μίλησε σε μένα γι' αυτόν πριν τρία χρόνια, του είπα ότι πρέπει να τον φέρουμε εδώ.

Ο Αλόνσο υποτίθεται ότι θα έτρεχε μαζί μας το 2011, αλλά μετά το ατύχημα του Μάσα αποφασίσαμε να τον φέρουμε, αφού μάθαμε ότι δεν είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο της Σιγκαπούρης», δήλωσε ο πρόεδρος της Scuderia, ο οποίος έκανε αναφορά και στον νέο πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και άλλοτε αφεντικό της ομάδας του Μαρανέλο, Ζαν Τοντ.

«Ο Τοντ έχει την αρμοδιότητα και την ικανότητα, πρέπει να συζητήσει και να αλλάξει πολλά πράγματα και περιμένω από αυτόν να το κάνει. Το πρωτάθλημα του 2010 θα είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το κερδίσουμε».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις