Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:24
A- A A+

Αραιές νεφώσεις, άνοδο της θερμοκρασίας και σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τη νύχτα και το πρωΐ.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και γρήγορα νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για λίγες τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα πελάγη 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή