Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Πρεμιέρα διαλόγου για το Φορολογικό
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 09:48
UPD:11:06
A- A A+

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, με κύριο αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη χορήγηση ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Πιο αναλυτικά θα εξεταστούν η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, καθώς και το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών που διαμένουν στην Ελλάδα και των επί τριετία διαμενόντων μεταναστών στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την επέκταση του προγράμματος «Θησέας» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τις πράξεις για τις διοικητικές μεταβολές που έχουν επέλθει στα υπουργεία. Τέλος, θα συζητηθούν μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα την ψήφο των ομογενών και των νομίμων μεταναστών.

Πρεμιέρα διαλόγου για το Φορολογικό

Σήμερα επίσης, συγκαλείται η πρώτη συνάντηση των συντονιστών διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Αύριο θα ακολουθήσει η συνάντηση των ομάδων εργασίας και ταυτόχρονα αρχίζει και η δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Μαρτίου.

Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, υπό τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Αύριο τα μεσάνυχτα, τέλος, ολοκληρώνεται στη Βουλή, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία, η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή