Προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 14:47
A- A A+

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα Ποντιακά καθώς και στα Ρουμανικά, Ρωσικά, Αλβανικά, Ισπανικά και Αγγλικά, τραγούδησαν στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, που επισκέφθηκαν τη Βουλή και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου. Τους μαθητές, το 80% των οποίων είναι παιδιά μεταναστών, συνόδευε ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα τεθεί προς συζήτηση νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών.

Εφεξής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στη χώρα μας ή συνολικά 6 χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση.

Όσο για τους ενήλικους μετανάστες, αυτοί θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου εξασφαλίζει σε όλους τους μαθητές ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στους μαθητές.-

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή