«Δεν υπήρξε θέμα παραίτησης Λοβέρδου»

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 16:44
UPD:16:50
A- A A+

«Υπάρχει σύμπνοια, υπάρχει συντονισμός ... δεν υπάρχει κανένα ζήτημα» με την εθελουσία στον ΟΛΠ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, διαψεύδοντας παράλληλα ότι τέθηκε θέμα παραίτησης του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Αναφορικά με τη διαφωνία του κ. Λοβέρδος για το πρόγραμμα εθελουσίας στον ΟΛΠ, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι ο υπουργός Εργασίας διαφώνησε για το ποιος θα καταβάλει αυτά τα χρήματα, τα οποία όπως είπε, «είναι πάρα πολλά και απορρέουν από τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και για το ποιες εγγυήσεις θα καταβληθούν». «Από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι θα τα καταβάλει ο ΟΛΠ και όχι τα ταμεία, και μάλιστα με εγγύησεις, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα», ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλωτής. Ο ΟΛΠ, τόνισε, είναι νομικό πρόσωπο, με δικά του έσοδα που δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό και υπενθύμισε ότι πρόκειται για υποχρέωση που κληρονομήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση, ενώ όπως επεσήμανε, ο αριθμός όσων υπέβαλαν αίτηση για εθελούσια έξοδο είναι πολύ μικρός.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σχόλια εφημερίδων.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να τηλεφώνησε χθες στον υπουργό Εργασίας και του ζήτησε ενημέρωση για το θέμα του ασφαλιστικού και της εθελουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ενημέρωση από τον πρωθυπουργό ζητείται σχεδόν καθημερινά για τρέχοντα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί ούτε είδηση ούτε θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή