Επίσκεψη Κ. Παπούλια στην ΠΓΔΜ μόνο μετά τη λύση του ζητήματος της ονομασίας

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 17:45
UPD:18:49
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν σκοπεύει να επισκεφθεί την ΠΓΜΔ πριν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, όπως αναφέρει σε επιστολή του απαντώντας στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Ιβάνοφ, στις 4 Νοεμβρίου, να επισκεφθεί τη γείτονα χώρα.

Την επιστολή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Επιθυμώ να επισκεφθώ την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, χωρίς να υπάρχει το εμπόδιο της εκκρεμότητας για το ζήτημα της ονομασίας», αναφέρει ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας: «δεν θέλω να υποδείξω ποιο είναι το συμφέρον της χώρας σας. Θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να εκτιμήσετε με ρεαλισμό την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Η λύση της διαφοράς στο ονοματολογικό θα λειτουργήσει προς όφελος των θεμιτών φιλοδοξιών του λαού σας».

«Οφείλω να τονίσω ότι όσο δεν καταλήγουμε σε διευθέτηση, τόσο θα παραμένει εκκρεμής η ενταξιακή πορεία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να σας επισκεφθώ όταν αυτή η διαφορά μας θα είναι παρελθόν», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επέδωσε, στις 4 Νοεμβρίου, στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ στην πρόσκλησή του άφηνε στον κ. Παπούλια να καθορίσει ο ίδιος την ημερομηνία επίσκεψης του στην ΠΓΔΜ και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η επιίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα μπορούσε να δώσει ισχυρή ώθηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή