Εκατέρωθεν βολές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για πολιτική ανευθυνότητα

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 18:27
UPD:18:36
A- A A+

Νέα έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ δίνει στο Κοινοβούλιο ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Αντιπαραβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το κυβερνών κόμμα έχει ξεκάθαρη γραμμή πλεύσης, απέναντι στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται αμήχανο.

Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αόριστες αναφορές σε ενδεδειγμένα μέτρα, συνέχισε και πρόσθεσε: «Περιμέναμε και από τη ΝΔ συγκεριμένες προτάσεις, αλλά αντί γι' αυτό ακούμε τον κ. Σαμαρά να νοσταλγεί τις πολιτικές του κ. Καραμανλή, χωρίς να μας λέει τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκτακτη εισφορά της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική, τόνισε: «Η διαφορά μας είναι ότι η ΝΔ υπέβαλε έκτακτη εισφορά σε φυσικά πρόσωπα και μάλιστα με αναδρομικό τρόπο και εκεί κρίθηκε το αντισυνταγματικό από το διοικητικό δικαστήριο, ενώ εμείς μιλάμε για έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις. Εκεί είναι το αντισυνταγματικό ή μη, το οποίο θα κριθεί, αλλά και εκεί φαίνεται τι προτεραιότητες βάζει το κάθε κόμμα, με ποιους είναι και με ποιους όχι».

Η επίθεση του κ. Πεταλωτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επέστρεψε τις κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ:

«Ορθώς ομιλεί ο κ. Πεταλωτής για “ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας”. Αλλά απευθύνει την κατηγορία του αυτή σε λάθος αποδέκτη. Αντί του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, οφείλει να εγκαλέσει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος - κατά κοινή ομολογία - επιδεικνύει αυτού του είδους τη συμπεριφορά, αρνούμενος να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, σε μια χρονική συγκυρία, που είναι από τις κρισιμότερες στη νεότερη ιστορία του τόπου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή