Β. Μιχαλολιάκος: Aναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 20:03
UPD:23/12/2009 10:19
A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων διατύπωσε ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας - κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού 2010 - ότι αυτό είναι και το βασικό στοιχείο της αναξιοπιστίας της πολιτικής ζωής.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι «ενώ το ΠΑΣΟΚ 'κραύγαζε' προεκλογικά ότι οι έμμεσοι φόροι είναι οι άδικοι φόροι, σήμερα επιτίθεται με φοροεπιδρομή εναντίον όλων και αυξάνει τους έμμεσους φόρους πλήττοντας τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους. Ενώ μιλούσε για αυξήσεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό σήμερα χρησιμοποιεί τεχνάσματα».

Σημείωσε επίσης πως ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως κορυφαίο θεσμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, περικόπτει τις δαπάνες και μάλιστα όταν λέει ότι θα υλοποιήσει το διοικητικό εκσυγχρονισμό δεν δίνει τα 300 εκατ. που χρωστά στην ΤΑ του Α βαθμού.

Ρώτησε δε αν θα δοθεί η δεύτερη δόση τον Ιανουάριο και τι θα κάνει η κυβέρνηση με το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

Ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει το προνόμιο να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση πρόθυμη να στηρίξει θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αποβαίνουν σε όφελος της χώρας, ο προϋπολογισμός της είναι χωρίς όραμα και δεν μπορεί να υπερψηφιστεί.

Τέλος, δήλωσε ότι «χαιρετίζει» όλες τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές προσθέτοντας πως «αν δεν μπορούμε ως πολιτικό σύστημα τους όποιους από μας πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού και των κομμάτων τους να τους στείλουμε στη φυλακή τουλάχιστον ας αναρτήσουμε με αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Βουλής στο Περιστύλιο μια στήλη που να λέει «αυτοί είναι οι επίορκοι»».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή