K. Μαρκόπουλος: Λανθασμένο μήνυμα τα χαμόγελα για τη Moody's

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 21:33
UPD:23/12/2009 10:23
A- A A+

Επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού 2010, κατηγορώντας τον ότι εξέπεμψε λανθασμένο μήνυμα «όταν χαμογελάει γιατί η Moody's δεν μας υποβάθμισε πολύ, αλλά λίγο λιγότερο από ό,τι περιμέναμε».

«Δεν είναι ευχάριστη κουβέντα. Είναι ένα εξαιρετικά λανθασμένο μήνυμα διότι πίσω από αυτό κρύβεται πιθανότατα και η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση για την ελληνική οικονομία ενώ θα έπρεπε να πιστεύουμε στις δυνατότητες και της υπομονής και της επιμονής αυτού του λαού και της δυνατότητάς του να παράγει πλούτο, αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε το πρόβλημα της οικονομίας σε πρόβλημα ταμείου με την ακύρωση των εσόδων που είχαν προγραμματιστεί. «Το κάνατε από άγνοια; Από κόμπλεξ πολιτικής σύγκρισης; Από κακό υπολογισμό; Δεν ενδιαφέρει παρά μόνο την ιστορία. Αυτό που μένει είναι ότι την υποβάθμιση της οικονομίας, το 1 δισ. πρόσθετο χρέος από τα αυξημένα επιτόκια, είναι δικό σας έργο» σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι έργο του ΠΑΣΟΚ είναι και η αποχώρηση του 10% των ξένων θεσμικών από τη Σοφοκλέους, όπως και η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Λονδίνο ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε το έλλειμμα και ότι θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο.

Εκτίμησε δε ότι μέσω της εφαρμογής του ιρλανδικού μοντέλου και της μείωσης των επιδομάτων θα μειωθούν οι μισθοί. «Αιφνιδιασμένοι από την ίδια την πραγματικότητα, που οι ίδιοι εσείς έχετε ζωγραφίσει, θυσιάζετε ακόμη και την ιδεολογία σας. Ορκίζεστε για νέες αποκρατικοποιήσεις εκτός αν δεν είστε πια σοσιαλιστές....», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους συμβασιούχους τονίζοντας ότι όσο κι αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα γλιτώσει από τους δεκάδες χιλιάδες οικογενειάρχες συμβασιούχους απολύοντάς τους και διαγράφοντάς τους από τη μνήμη είναι εκεί έξω και περιμένουν. «Και είμαστε και εμείς εδώ για να τους στηρίξουμε» υπογράμμισε.

Καταλόγισε ακόμη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι άλλαξε το αξιακό σύστημα της χώρας: εισήγαγε την τηλεπαρακολούθηση στα Υπουργικά Συμβούλια και ανούσιες συζητήσεις, τον άτυπο διαγωνισμό για γενικούς γραμματείς, «για να φτάσετε μετά από ενάμιση μήνα, να διορίσετε μόνο κομματικά στελέχη».

Πρόσθεσε δε πως χθες αποκαλύφθηκε ότι ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δεν έχει πτυχίο. «Είναι γενικός γραμματέας Δ.Ε. και ούτε παραιτήθηκε, και ούτε ο υπουργός του ανέφερε κάτι» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή