Σπ. Χαλβατζής: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το δημόσιο χρέος με άσφαιρα πυρά

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 21:53
A- A A+

Για «σύγκρουση με άσφαιρα πυρά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για το δημόσιο χρέος» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού 2010.

Κι αυτό, όχι μόνον γιατί «αυτοί που πληρώνουν το χρέος, δεκάρα δεν δίνουν για το ποιοι το δημιούργησαν», αλλά και διότι, «τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, κουβέντα δεν είπαν για το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, που μείωσε τα έσοδα του Δημοσίου, όσο είναι σήμερα επίσημα το έλλειμμα», πρόσθεσε ο κ. Χαλβατζής.

Ανέφερε δε πως η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων ήταν στο 45% επί ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση Σημίτη τη μείωσε στο 35%, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ τη μείωσε στο 25% και η σημερινή κυβέρνηση την κατεβάζει στο 20%.

«Με επίσημα στοιχεία, το Δημόσιο έχασε 27 δισ. ευρώ από τη μείωση στο 25% - και 27 δισ. ευρώ είναι το έλλειμμα που συζητάμε. Εσείς το χαρίσατε στους μεγαλοκαπιταλιστές και ζητάτε να το πληρώσουν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι των 500, 600 και 1000 ευρώ» τόνισε ο κ. Χαλβατζής.

«Δεν παίζετε μόνοι σας ωστόσο: Στο γήπεδο της πάλης μπαίνουν όλο και νέες εργατικές λαϊκές δυνάμεις. Συμμετέχουν δραστικά - κι ας ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Κατανοούν ότι τα δικά τους συμφέροντα και των παιδιών τους βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Δεν μπορεί να τους εκφράσει ο ΛΑΟΣ που συμφωνεί με την πλουτοκρατία, ή ο ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζεται να διαπιστώνει πως το ΠΑΣΟΚ, τάχα δεν εφαρμόζει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Μα ποιο είναι το προεκλογικό του πρόγραμμα; Αυτό που εκφράζει. Αυτή άλλωστε, είναι η λογική του οπορτουνισμού...», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή