Θεσ/νίκη: Παραπομπές σε δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 23:25
A- A A+

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν οι τέσσερις φερόμενοι βασικοί πρωταγωνιστές στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα και τους προφυλακισμένους Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη, Πολύκαρπο Γεωργιάδη και Ασημάκη Λαζαρίδη, οι οποίοι θα δικαστούν μαζί με άλλα επτά άτομα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το υπΆ αριθμόν 1078/09 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν -κατά περίπτωση- για επτά κακουργήματα και 17 πλημμελήματα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην απαγωγή μέσα από τις φυλακές Τρικάλων.

Παράλληλα, για πλημμελήματα κατηγορούνται συνολικά πέντε συγγενικά πρόσωπα των Γ. Χαραλαμπίδη και Ασ. Λαζαρίδη, ενώ ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος διώκεται για διάφορες κλοπές που διέπραξε με τον Β. Παλαιοκώστα.

Με το ίδιο βούλευμα συσχετίστηκαν δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και μία απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή που φέρεται ότι διέπραξε ο 43χρονος διαβόητος δραπέτης μαζί με άλλα μέλη του λεγόμενου «σκληρού πυρήνα» των απαγωγέων του Γ. Μυλωνά.

Υπενθυμίζεται ότι η ομηρία του τέως προέδρου του ΣΒΒΕ διήρκεσε 15 ημέρες, οπότε αφέθηκε ελεύθερος έναντι 10,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τα μισά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή