Ιράν: Εκτός κρατικού πόστου στέλεχος της αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 07:33
A- A A+

Απομακρύνθηκε από το τελευταίο κρατικό πόστο που διατηρούσε, ως πρόεδρος της Ακαδημίας Τέχνης, ο Μιρχοσεΐν Μουσαβί, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης στο Ιράν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

«Τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της Πολιτισμικής Επανάστασης απάλλαξε τον Μιρχοσεΐν Μουσαβί από τη θέση του επικεφαλής της Ακαδημίας Τέχνης», ανέφερε το μέλος του συμβουλίου Μοχάμαντ Μοχαμαντιάν μιλώντας στο πρακτορείο. «Τον αντικατέστησε ο Αλι Μοάλεμ Νταμγκάνι», πρόσθεσε.

Ο Μουσαβί - ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός - ηγείτο της Ακαδημίας Τέχνης από την ίδρυσή της το 1999. Αταν το μόνο πόστο το οποίο διατηρούσε στον κρατικό μηχανισμό.

Επικεφαλής του συμβουλίου που απομάκρυνε τον Μουσαβί δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, η αμφισβητηθείσα νίκη του οποίου στις εκλογές της 12ης Ιουνίου επί του Μουσαβί ακολουθήθηκε από αιματηρές ταραχές.

Η Ακαδημία Τέχνης είναι ένα όργανο χρηματοδοτούμενο από το κράτος και αναφερόμενο στο γραφείο του προέδρου, με αποστολή την «διατήρηση της Ισλαμικής και της εθνικής τέχνης» και την «αντιμετώπιση των πολιτισμικών εισβολών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή