Λευκωσία: Κάνενα πρακτικό αποτέλεσμα από τη μονομερή δήλωση της Βρετανίας

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 11:06
A- A A+

Κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεν έχει η μονομερής δήλωση που κατέθεσε η Βρετανία σχετικά με την ανάγκη διατήρησης της δυναμικής για περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010 και μετά, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Επωνύμως», ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε σε τι εξυπηρετεί αυτή η δήλωση, με την οποία χαιρετίζεται το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της Τουρκίας και της Κροατίας, καθώς και η προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με άλλες υποψήφιες χώρες.

Στη δήλωση του Λονδίνου, καλούνται επίσης οι υποψήφιες για ένταξη χώρες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην παρεμποδίζουν τη διεύρυνση με τις διμερείς διαφορές τους, οι οποίες -όπως επισημαίνεται- πρέπει να επιλύονται σε πνεύμα καλής γειτονίας, προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ υπογράμμισε εξάλλου ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πλησιάζουν το αδιέξοδο και ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα το ήθελαν αυτή τη στιγμή.

Για το άνοιγμα του κεφαλαίου για το περιβάλλον, σχολίασε ότι αυτό το κεφάλαιο δεν ήταν ποτέ από αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία συνέδεε με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή