Κύπελλο Μπάσκετ: Ηρακλής - Παναθηναϊκός 64-80

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 18:52
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηρακλή με 80-64 στο Ιβανώφειο και άνοιξε… λογαριασμό στην ημιτελική σειρά του Κυπέλλου Ελλάδας, έστω κι αν μεσολάβησε μισάωρη διακοπή λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου!

Τα καπνογόνα και τα χαρτάκια με τα οποία υποδέχθηκαν οι φίλοι του Ηρακλή τις δύο ομάδες πριν από το τζάμπολ είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αναμέτρησης για 23'. Ο ημιτελικός βρισκόταν σε εξέλιξη όταν στα -2'58'' πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου και με τον δείκτη του σκορ στο 40-57 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οπαδοί του Ηρακλή… ξέσπασαν εκ νέου με χαρτάκια και καπνογόνα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα!

Οι διαιτητές προχώρησαν στη διακοπή και ζήτησαν να εκκενωθεί το Ιβανώφειο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι. Έπειτα από διακοπή μισής ώρας το γήπεδο άδειασε, οι γηπεδούχοι βγήκαν για ζέσταμα και τους ακολούθησαν οι «πράσινοι» για τα τελευταία 12'58'' του παιχνιδιού.

Η αξιοπρεπής εμφάνιση που θα ικανοποιούσε τον κόσμο που κατέκλυσε το Ιβανώφειο ήταν το ζητούμενο για τον Ηρακλή στον σημερινό, πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης και τον «Γηραιό» είναι δεδομένη, ωστόσο στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικέων ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και τα κατάφεραν ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, μέχρι τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης στον Ηρακλή.

Ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του την ώρα που η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση… μάτωνε να βρει τον δρόμο προς τον καλάθι, ολοκληρώνοντας το δεύτερο δεκάλεπτο σημειώνοντας μόλις οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα! Από κει και πέρα οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, θέτοντας τις βάσεις για το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τον «Γηραιό».

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 29-47, 45-62, 64-80

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις