F1: «Υπέροχο νέο η επιστροφή Σουμάχερ»

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 20:35
UPD:01/02/2010 17:52
A- A A+

Το γεγονός ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα επιστρέψει το 2010 στη Formula1 είναι υπέροχα νέα για το άθλημα και το φίλαθλο κόσμο του σπορ, όπως παραδέχτηκαν σε δηλώσεις τους, τόσο ο ομόσταβλός του στη Mercedes GP, Νίκο Ρόζμπεργκ, όσο και οι Τζόνι Χέρμπερτ, Λιούις Χάμιλτον και Μάρτιν Γουίτμαρς.

«Είναι φανταστικό ότι ο Μίκαελ επιστρέφει στη Formula1 και ότι θα είναι ομόσταβλός μου. Είναι μια ωραία πρόκληση για μένα να είμαι έναντι σε έναν από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών.

Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουμε μια πολύ δυνατή συνεργασία, καθώς δεν έχει χάσει καθόλου την ταχύτητά του. Είναι επίσης καλά νέα για το άθλημά μας και τους οπαδούς», είπε, αρχικά, ο Ρόζμπεργκ.

Ο Τζόνι Χέρμπερτ, που ήταν ομόσταβλός του στη Benetton τη δεκαετία του '90, θεωρεί ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με την υγεία του. «Η υγεία του είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αλλά ο τρόπος, που ο Μίκαελ κρατάει τον εαυτό του σε φόρμα, πιστεύω ότι είναι προφανές πως δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Δε γνωρίζω κάποιον που να σταμάτησε, να επέστρεψε και επιστρέφοντας να πέτυχε κάτι. Αλλά υπάρχει διαφορά εξαιτίας της πνευματικότητας του Μίκαελ. Ξέρει τι θέλει, ξέρει τον Ρος Μπράουν και είχε πολλές επιτυχίες μαζί του».

Από την πλευρά του, για τον Λιούις Χάμιλτον θα είναι κάτι ιδιαίτερο η επιστροφή του «Σούμι», καθώς θα τον ζήσει μέσα στην πίστα, από τη στιγμή που όταν ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έτρεχε στη Formula1, ο Βρετανός οδηγούσε στα καρτ.

«Είναι ωραίο να έχουμε τον Μίκαελ πίσω στη Formula1. Είναι ένας θρύλος, ένας πραγματικά ωραίος τύπος και είμαι χαρούμενος γι' αυτόν που έχει ξανά μια ευκαιρία να κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, να τρέχει στη Formula1. Συνήθιζα να βλέπω τον Μίκαελ να τρέχει όταν ήμουν στις μικρές κατηγορίες και πάντα ήλπιζα ότι θα είμαι στη Formula1, ενώ αυτός ήταν ακόμα εκεί. Τώρα ανυπομονώ να τον δω στην πίστα και πίσω στην κορυφή.

Είναι υπέροχα νέα και του εύχομαι τα καλύτερα στην επιστροφή του με μια τόσο καλή ομάδα και εταιρεία, όπως η Mercedes Benz», είπε ο πρωταθλητής του 2008. Τέλος, ο Μάρτιν Γουίτμαρς ότι ο Σουμάχερ δεν έχει να αποδείξει τίποτα με δεδομένο ότι έχει κατακτήσει τον τίτλο εφτά φορές. «Νομίζω ότι μοιράζομαι το συναίσθημα κάθε οπαδού της Formula1 σε όλο τον κόσμο λέγοντας ότι η επιστροφή του Μίκαελ στο άθλημα είναι ενθουσιώδης και μια συναρπαστική προοπτική για το 2010.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Μίκαελ έχει εξετάσει σταδιακά αυτή την ευκαιρία από κάθε πιθανή όψη και είναι πεπεισμένος ότι ακόμα κατέχει την ίδια φοβερή οδήγηση και αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να πετύχει στη Formula1. Προφανώς, ο Μίκαελ είναι εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και δεν έχει τίποτα να αποδείξει, γι' αυτό θα είναι εκπληκτικό να δούμε τι μπορεί να πετύχει με μια νέα ομάδα. Τώρα ανυπομονούμε για υπέροχους αγώνες το 2010».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις