Σουμάχερ: Στόχος ο τίτλος

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 21:27
UPD:01/02/2010 17:52
REUTERS/MERCEDES GP

A- A A+

Στην επιστροφή του στη Formula1 ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει τον ίδιο στόχο με αυτόν που είχε πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της Mercedes.

Μπορεί να έχει να αγωνιστεί τρία χρόνια και κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει στη Formula1, όμως ο στόχος του Μίκαελ Σουμάχερ για το 2010, όταν και θα επιστρέψει στο σπορ, είναι ο ίδιος που ήταν μέχρι το 2006. Αυτός είναι να κατακτήσει ξανά τον τίτλο, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος σε δηλώσεις του. «Η Mercedes GP είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει και τα δυο πρωταθλήματα φέτος και έχουμε τη Mercedes σαν έναν δυνατό συνεργάτη.

Ο στόχος μας μπορεί να είναι μόνο να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Θα είναι ένας δυνατός ανταγωνισμός, όπως έχουμε δει, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω σε αυτόν. Στόχος μου είναι ο τίτλος», είπε ο «Σούμι», ο οποίος τόνισε ότι πάντα υπάρχουν δυνατοί οδηγοί όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει για να το πράξει αυτό. «Θα είναι μια σκληρή μάχη, αλλά ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη σε μένα. Πάντα υπάρχουν σκληροί οδηγοί».

Ακόμη, όσον αφορά το αν έχει χάσει το ρυθμό του επειδή είναι τόσα χρονιά εκτός δράσης, είναι αισιόδοξος ότι δε θα έχει πρόβλημα. «Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Όταν μπήκα σε ένα καρτ για πρώτη φορά μετά το ατύχημά μου με μηχανή, είχα αμέσως ρυθμό. Πρέπει να το αποδείξω, αλλά το να πηγαίνω βήμα-βήμα με αυτούς τους ανθρώπους θα είναι ενθουσιαστικό.

Είναι κάτι που ψάχνω και το καλό είναι να έχω υποστήριξη από έξω. Δεν έχουν αμφιβολία για την ικανότητά μου». Τέλος, ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε και στο νέο μονοθέσιο. «Τα μονοθέσια θα είναι ελαφρώς διαφορετικά, αλλά έχω μπει σε πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μονοθεσίων όλα αυτά τα χρόνια και ένα δυνατό μέρος του εαυτού μου είναι ότι μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις