Δημοψήφισμα για ψήφο - ιθαγένεια μεταναστών ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 21:42
UPD:23:19
A- A A+

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες εστίασε κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ψήφο και την ιθαγένεια των μεταναστών.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «πολιτική μπαμπεσιά», καθώς, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αναφέρει προεκλογικά τις πολιτικές του αυτές για τους μετανάστες.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει τη θέση του στο ζήτημα των μεταναστών και να τοποθετηθεί για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το θέμα της ΠΓΔΜ.

Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «δεν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την θέση, πάτησαν πάνω σας και το φέρνουν τώρα». «Μην συνεργείτε σε αυτό το έγκλημα, μην συναινείτε στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν θα έχει αντοχές πάνω από έξι μήνες και θα πάει στις δημοτικές χωρίς εκλογικό, θέλει να σέρνει από την μύτη τους μετανάστες και εσείς τους δίνετε την ευκαιρία. Αναθεωρήστε. Πώς θα συνδράμετε εσείς να πάρουν ιθαγένεια οι λαθρομετανάστες;» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέδωσε διαχρονικές ευθύνες στα κόμματα που κυβέρνησαν.

Αμφισβήτησε μάλιστα τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και την απόδοση των μέτρων του οικονομικού επιτελείου για την ανάταξη της οικονομίας και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή της κ. Θ. Δραγώνα στο υπουργείο Παιδείας.

Σημείωσε επίσης ότι σε επαφές που είχε στο Λονδίνο, διαπίστωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε πολλά ερωτηματικά, οι επιχειρηματίες έλεγαν πως δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα και πολλοί «γέλασαν με αυτά που είπε ότι θα μας βγάλουν από την κρίση».

«Πηγαίνετε με θάρρος και πείτε στην Ευρώπη ότι δεν μπορείτε σε τέσσερα χρόνια και ότι θέλετε 10 χρόνια. Αν όλες οι δυνάμεις δοθούν στο έλλειμμα δεν θα έχετε ίχνος ανάπτυξης, αν δεν καπνίσουν οι καμινάδες δεν θα κάνουμε τίποτα. Γιατί είστε φοβικοί με την Ευρώπη; Δεν είμαστε επαίτες, απαιτούμε. Πείτε τους ευθέως στις αγορές ότι δεν θέλουμε και ότι θα πάμε στο ΔΝΤ που μας δίνει με μικρότερο επιτόκιο, με το μισό. Αντιστρέψτε την απειλή που μας κάνουν εκείνοι» ανέφερε προς την κυβερνητική πτέρυγα.

Για το θέμα των εξεταστικών ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του» αλλά ζήτησε να γίνει και εξεταστική για τις υποκλοπές και την ΕΡΤ.

Παρέμβαση Πάγκαλου

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σημείωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης υπερέβη τα όρια σε τρεις περιπτώσεις:

- Στην αναφορά αποσπασμάτων από επιστημονικά έργα της κυρίας Δραγώνα, φράσεων που κι αυτές αναφέρθηκαν συντομευμένες και παραποιημένες

- Ταυτίζοντας τους Έλληνες πολίτες της Θράκης με μια «μυστηριώδη ομάδα μουσουλμάνων, η οποία κινούμενη από διεθνή κέντρα έρχεται να υποσκάψει την εθνική μας ανεξαρτησία. «Είναι ύβρης, είναι άδικο» είπε ο κ. Παγκάλος

- Παραποιώντας συστηματικά την διενέργεια πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για την τακτοποίηση ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δεν μπήκαν στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών, ζουν εδώ και θα ζήσουν εδώ.

Ανταπαντώντας ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι όταν έχεις 250.000 ψήφους μουσουλμάνων και εντάσσεις άλλους 250.000 μουσουλμάνους που δίνετε ιθαγένεια τότε δημιουργείται μείζον θέμα για τη χώρα.

Επανάλαβε μάλιστα το αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο λαός «αν θέλει την παραχάραξη του εκλογικού σώματος, που πάει να κάνει το ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή