Υεμένη: Αεροπορική επιδρομή κατά της Αλ-Κάϊντα, 34 νεκροί

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 09:00
A- A A+

Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν μαχητικά της Υεμένης είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο «34 μέλη της Αλ Κάϊντα», ανάμεσά τους και «υψηλάβαθμα στελέχη της» στην αραβική χερσόνησο που φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα και σε άλλες, δήλωσε σήμερα Πέμπτη κυβερνητικός αξιωματούχος που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε στόχο τοποθεσία στην ανατολική επαρχία Σάμπουα όπου εξελισσόταν «συνάντηση» μελών της οργάνωσης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των Υεμενίτικων υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η επιδρομή έγινε τη στιγμή που δεκάδες μέλη της Αλ Κάϊντα μετείχαν σε συνάντηση στην Ουάντι Ραφάντ», είπε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή 650 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, Σάνα.

Οι αρχές στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον «μελών της Αλ Κάϊντα» τις τελευταίες εβδομάδες· στη χώρα εκτυλίσσονται επίσης μια σιιτική εξέγερση στο βορρά καθώς και επεισόδια αυτονομιστικής βίας στο νότο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή