Τεχεράνη: Απώθηση διαδηλωτών με πυροβολισμούς στον αέρα

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009 14:03
A- A A+

Με πυροβολισμούς στον αέρα η ιρανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία της Τεχεράνης.

«Η αστυνομία πυροβολεί στον αέρα στην πλατεία Ενκελάμπ για να διαλύσει τους διαδηλωτές που φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα», μεταδίδει η ιστοσελίδα Jaras.

Προηγήθηκε επίθεση της αστυνομίας σε κτίριο του πρακτορείου ειδήσεων ISNA στην ιρανική πρωτεύουσα, όπου είχαν καταφύγει υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

«Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κατέφυγαν στο κτίριο του πρακτορείο ISNA για να προστατευθούν από την αστυνομία που χρησιμοποιούσε γκλομπ για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Η αστυνομία επιτέθηκε στο κτίριο του ISNA», αναφέρει η οστοσελίδα Jaras.

Νωρίτερα σήμερα η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει οπαδούς της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν θρησκευτική τελετή για να πραγματοποιήσουν νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα πάντα με την ίδια η ιστοσελίδα.

"Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα τεράστιο πλήθος στην πλατεία Ιμάμ Χοσεΐν...αλλά ο κόσμος αντιστέκεται και φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης", ανέφερε η Jaras, η οποία προηγουμένως μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα οπαδούς της αντιπολίτευσης σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή