Τη συμφωνία με τον Χόλμπρουκ επικαλείται ξανά ο Κάρατζιτς

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 11:12
A- A A+

«Ο Χόλμπρουκ γνωρίζει ότι δεν είμαστε εγκληματίες πολέμου», δήλωσε στην εφημερίδα Βέτσερνιε Νόβοστι του Βελιγραδίου ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Στην πρώτη του συνέντευξη εδώ και 13 χρόνια σε σερβικό μέσο ενημέρωσης, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς χαρακτηρίζει αναντίρρητο το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Αμερικανού διπλωμάτη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του ίδιου.

Αυτή η συμφωνία, όπως επανέλαβε, τού εξασφάλιζε ασυλία από τυχόν δίωξή του από το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, με αντάλλαγμα την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κάρατζιτς, ο Χόλμπρουκ δεν τήρησε αυτή τη συμφωνία, αν και κατά την εκτίμησή του, ο Αμερικανός διπλωμάτης θα είχε τηρήσει τα όσα προβλέπονταν, αν είχε την ευκαιρία να το κάνει.

«Ήταν αρκετά σοβαρός με ό,τι έκανε με εμάς και διαπραγματευόταν μαζί μας με βαθύ σεβασμό. Ο Χόλμπρουκ ήταν πραγματιστής, αποφασιστικός και βίαιος, αλλά γνώριζε, επίσης, την πραγματική φύση της διαμάχης. Γνώριζε καλά πως δεν ήμαστε εγκληματίες πολέμου, γιατί, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διαπραγματεύονταν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κάρατζιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjung

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή