Την ανάπτυξη στρατιωτικής μονάδας στο Αφγανιστάν σχεδιάζει η Βοσνία

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 18:43
A- A A+

Να αναπτύξει το 2010 στρατιωτική μονάδα της στους κόλπους της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, η οποία διοικείται από το ΝΑΤΟ, σκοπεύει η Βοσνία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας της χώρας.

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε μια μονάδα στους κόλπους της ISAF το επόμενο έτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ούμα Σινάνοβιτς, μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Οι στρατιωτικοί μας είναι έτοιμοι. Τώρα, μια πολιτική απόφαση πρέπει να ληφθεί για να καθοριστεί ο χρόνος» για την αναχώρηση της μονάδας αυτής, πρόσθεσε.

Το υπουργείο ¶μυνας θα υποβάλει σύντομα σχέδιο για την αποστολή αυτή στη συλλογική προεδρία, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό, ανέφερε η Σινάνοβιτς.

Δεν δευκρίνισε, ωστόσο, με τον αριθμό των στρατιωτών που η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία θα μπορούσε να στείλει στο Αφγανιστάν, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί περίπου δέκα αξιωματικοί της από τις αρχές του 2009.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Nezavisne Novine», η προεδρία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα τον Ιανουάριο.

Η βοσνιακή μονάδα, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 100 στρατιωτικούς, μπορεί να ενταχθεί στο Αφγανιστάν στο τουρκικό, το γερμανικό ή το δανικό εκστρατευτικό σώμα, πρόσθεσε η πηγή.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή