Φιλιππίνες: Δύο νεκροί σε μάχη του πολεμικού ναυτικού με αντάρτες

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 06:28
A- A A+

Δύο άνδρες του πολεμικού ναυτικού των Φιλιππίνων σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίστηκε σε σύγκρουση με μουσουλμάνους μαχητές σε νότια επαρχία, ανακοίνωσε αξιωματούχος σήμερα Τετάρτη.

Η μάχη ξέσπασε αργά την Τρίτη στο παράκτιο χωριό Καντίς στην πόλη Μουχάμαντ Ατζούλ στην επαρχία Μπασιλάν, 900 χλμ. νότια της Μανίλας.

Ο υποναύαρχος Αλεξ Πάμα δήλωσε ότι οι άνδρες του ναυτικού κατεδίωκαν υπόπτους για απαγωγή καθώς και δραπέτες που διέφυγαν από φυλακή πριν δύο εβδομάδες.

Ο αξιωματικός είπε ότι δυνάμεις του ναυτικού πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Καντίς καθώς είχαν πληροφορίες ότι ορισμένοι από τους δραπέτες σχεδίαζαν να συναντηθούν με μέλη της οργάνωσης Αμπου Σαγιάφ - η οποία θεωρείται συνδεδεμένη με την Αλ-Κάϊντα - εκεί.

«Οι δυνάμεις μας τους βρήκαν στην ακτή και τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη», σημείωσε. «Δυστυχώς, δύο άνδρες του ναυτικού σκοτώθηκαν, ο ένας αξιωματικός».

Στις 13 Δεκεμβρίου, μουσουλμάνοι μαχητές επιτέθηκαν σε επαρχιακή φυλακή στην πόλη Ισαβέλα, και απελευθέρωσαν 31 κρατούμενους. Από τότε, ένας από τους δραπέτες σκοτώθηκε και δύο συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους δραπέτες είναι άνθρωποι που οι αρχές θεωρούν μέλη της Αμπου Σαγιάφ καθώς και αυτονομιστές του Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο (MILF).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή