Βραζιλία: Εκτός κινδύνου το αγοράκι με τις βελόνες-βουντού

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 13:23
A- A A+

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται, μετά και από την τρίτη επέμβαση, το δίχρονο αγοράκι που είχε τρυπήσει ο πατριός του με τουλάχιστον 31 βελόνες.

Οι γιατροί αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν για την ώρα τις υπόλοιπες βελόνες, που θεωρούνται ακίνδυνες, αν και δεν απέκλεισαν τον ενδεχόμενο να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις στο μέλλον.

Ο πατριός του παιδιού Ρομπέρτο Κάρλος Μαγκαλές έχει ομολογήσει ότι εισήγαγε τις βελόνες στο σώμα του αγοριού στο πλαίσιο τελετουργίας μαύρης μαγείας, ώστε να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

Τη Δευτέρα, οι γιατροί αφαίρεσαν τέσσερις βελόνες από το λαιμό του. Σε προηγούμενη επέμβαση είχαν αφαιρέσει 14 βελόνες από το συκώτι, την ουροδόχο κύστη και τα έντερα του παιδιού, ενώ στην πρώτη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφαίρεσαν τέσσερις βελόνες που ήταν πολύ κοντά στην καρδιά και τους πνεύμονές του.

«Πιστεύουμε ότι η ιστορία του παιδιού θα έχει χαρούμενο τέλος», όπως δήλωσε ο χειρουργός Ζοζέ Σικουέιρα.

Ο δράστης δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας ότι εισήγαγε μέχρι και τρεις βελόνες κάθε μήνα, αφού μεθούσε το αγόρι.

Οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μαγκαλές και της συντρόφου του. Ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η ερωμένη του τον είχε προτρέψει να «σκοτώσει» τελετουργικά το παιδί ώστε να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

Η μητέρα του παιδιού το είχε πάει στο νοσοκομείο στη βορειοανατολική επαρχία Μπαχία, καθώς υπέφερε από πόνους στους στομάχι και εμετούς. Υποψιάστηκε ότι το παιδί μπορεί να είχε πέσει θύμα μαύρης μαγείας αφού βρήκε ύποπτα αντικείμενα στο σπίτι που μοιραζόταν με το δράστη, που είχε υπάρξει σύζυγός για έξι μήνες.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή