Τάντιτς: Δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη χωρίς την ΕΕ

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 11:19
A- A A+

«Δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη χωρίς την ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Β92.

Ο κ. Τάντιτς ανέφερε ότι η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας αποτελεί προϋπόθεση για νέες ξένες επενδύσεις και για ουσιαστική ανάπτυξη της σερβικής οικονομίας, μετά τον τερματισμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σημειώνοντας υπό τη μορφή παραδείγματος ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι σήμερα 100 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία, τόνισε ότι και η Σερβία θα λαμβάνει υποστήριξη αλληλεγγύης από τις πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, για μια περίοδο 5 έως 10 ετών μετά την ευρωπαϊκή της ενσωμάτωση.

Εκτίμησε ακόμη ότι το 2010 και 2011 η Σερβία θα εισέλθει σε πορεία οικονομικής ανάταξης και ότι στο εγγύς μέλλον θα συνεχιστεί η τάση προσέλκυσης μεγάλων ξένων επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τόνισε παράλληλα ότι η στρατηγική νέων προσλήψεων δεν θα προσανατολίζεται μόνο προς νέους ανθρώπους, αλλά θα προβλέπει φορολογικές διευκολύνσεις για όσες επιχειρήσεις απασχολήσουν εργαζομένους που βρίσκονται στη δύση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, καθώς και ότι η φροντίδα για τους κοινωνικά αδύναμους θα βασίζεται σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων.

Επεσήμανε τέλος ότι στη δημόσια διοίκηση ο αριθμός των εργαζομένων θα μειωθεί αναγκαστικά, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι στο δημόσιο θα παραμείνουν οι καλύτεροι και οι πιο ικανοί υπάλληλοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή