Eορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους

Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2008 02:55
UPD:16:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

A- A A+

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για την υποδοχή του νέου έτους. Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συμμετείχε στη γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Κοτζιά. Τα μεσάνυχτα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν την πλατεία Κοτζιά και τον Λυκαβηττό.

Στη Μαρίνα της Ζέας οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν το 2008 με μουσικές από όλο τον κόσμο, events και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Πειραιά.

Ένα μεγάλο καζάνι με ρακί στήθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν το απόγευμα με κρητικά τραγούδια και χορούς από παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ρωσία

Περίπου 50.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσουν το μεγάλο υπαίθριο κονσέρτο, να κάνουν πατινάζ στον πάγο και νΆ ακούσουν τις καμπάνες του Κρεμλίνου νΆαναγγέλουν με δώδεκα κτυπήματα τον ερχομό του Νέου Έτους, 2008.

Μία ζώνη ασφαλείας είχε ορισθεί περιμετρικά της Κόκκινης Πλατείας για τα πελώρια πυροτεχνήματα, που θΆ άναβαν συμβολικά στον εμβληματικό αυτό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Το παγοδρόμιο που είχε στηθεί θα παρέμενε εκτάκτως ανοικτό γιΆ άλλη μίαμιση ώρα λόγω της Παραμονής.

HΠA

Η περίφημη πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη θα γιορτάσει την 100η της επέτειο απόψε με βροχή από κονφετί, τα οποία θα έχουν πάνω τους μηνύματα κι ευχές απΆ όλον τον κόσμο.

Τα μηνύματα, που εστάλησαν είτε στον δικτυακό τόπο www.timesquarenyc.com , ή κολλήθηκαν με το χέρι στον ειδικό «ευχετήριο τοίχο» στην ίδια πλατεία, πρόκειται να πεταχθούν στον αέρα και να καλύψουν το πλήθος που θα συρρεύσει, όπως κάθε Πρωτοχρονιά, για την αλλαγή του έτους, μαζύ με άλλους δύο τόννους κονφετί.

Οι Νεοϋορκέζοι καλούνται επίσης «να ξεφορτωθούν τις παλιές αποσκευές τους» στον ίδιο χορό από κονφετί, παραδίνοντας για σκόρπισμα στον αέρα έγγραφα που τους θυμίζουν άσχημες στιγμές στην προηγούμενη χρονιά.

Iράκ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Βαγδάτης για να γιορτάσουν τον ερχομό της νέας χρονιάς, με χορούς και τραγούδια.

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έκλεισαν για την κυκλοφορία από τους αστυνομικούς, μεγάλος αριθμός των οποίων έχει κινητοποιηθεί για να εξασφαλισθεί η προστασία στο προάστιο Καράντα, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή