Πακιστάν: 25 μαχητές της αλ Κάιντα νεκροί σε συγκρούσεις

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 10:00
A- A A+

Εικοσιπέντε μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με άντρες των δυνάμεων ασφαλείας στο δυτικό Ουαζιριστάν στα αφγανικά σύνορα, ανακοινώθηκε από τον πακιστανικό στρατό.

Εν των μεταξύ, οι πακιστανικές αρχές δημοσιοποίησαν σήμερα φωτογραφίες προσώπων που βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος λίγες στιγμές πριν δολοφονηθεί η Μπεναζίρ Μπούτο την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Ραβαλπίντι και προσφέρουν αμοιβή σε όποιον τους αναγνωρίσει.

Μια από τις φωτογραφίες δείχνει δύο άντρες να στέκονται κοντά στην Μπούτο. Ο ένας φοράει γυαλιά ηλίου, άσπρο πουκάμισο και σκούρο μπουφάν και ο άλλος, ο οποίος εκτιμάται ότι ήταν ο καμικάζι, έχει το κεφάλι του τυλιγμένο σε ένα μαντήλι.

Η φωτογραφία του πρώτου άντρα έχει ήδη εμφανιστεί σε τηλεοπτικό δίκτυο του Πακιστάν, μαζί με άλλες που τον δείχνουν να πυροβολεί την Μπούτο.

Οι αρχές προσφέρουν σε όποιον βοηθήσει αμοιβή 10 εκατομμύρια ρουπίες (164.000 δολάρια).

Η πακιστανική κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει πόσοι πιστεύει ότι εμπλέκονται στη δολοφονία της Μπούτο, αλλά κατηγορεί το στέλεχος της αλ Κάιντα Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος δρα στα αφγανικά σύνορα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή