Προς συμπληρωματική απολογία της πρώην συνεργάτιδος Ζαχόπουλου

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 13:47
UPD:14:00
A- A A+

Στη λήψη συμπληρωματικής απολογίας από την κατηγορουμένη πρώην συνεργάτιδα του Χρήστου Ζαχόπουλου, Εύη Τσέκου, προσανατολίζεται ο 2ος ειδικός ανακριτής.

Η νέα απολογία της κατηγορούμενης θα ληφθεί ενώ αρχίζει και ο νέος γύρος καταθέσεων για την υπόθεση http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/02/1457818.htm , δεδομένου μάλιστα ότι κατά την πρώτη της απολογία η Εύη Τσέκου δεν έχει ερωτηθεί για το «περίφημο» DVD (το βιντεοσκοπημένο υλικό δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. στο πόρισμά τους για το επίμαχο DVD, που καταλαμβάνει εννέα σελίδες, καταλήγουν σε δύο βασικά συμπεράσματα:

1. Το βιντεοσκοπημένο υλικό έχει τραβηχτεί με κρυφή κάμερα, που βρισκόταν κατά πάσα πιθανότητα στην τσάντα της γυναίκας.

2. Το DVD που παραδόθηκε είχε διάρκεια περίπου τέσσερα λεπτά, ήταν όμως «μονταρισμένο» και η αρχική διάρκειά του ήταν δεκατρία λεπτά.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στο πόρισμα της Αστυνομίας, τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο βίντεο, δεν αναφέρονται με τα ονόματά τους (αλλά ως «άνδρας» και «γυναίκα»), αν και έχουν ταυτοποιηθεί και είναι χωρίς αμφιβολία ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και η πρώην συνεργάτης του.

Στο σημείο αυτό όμως, τα πράγματα περιπλέκονται καθώς η κ. Τσέκου -όπως και στην αρχική απολογία της- εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν έχει σχέση με το επίμαχο βίντεο. Σταθερή στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, η 35χρονη κατηγορούμενη υποστηρίζει επίσης, πως δεν είχε ερωτική σχέση με τον Χρήστο Ζαχόπουλο.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», «αν και οι εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη "μοντάζ", εν τούτοις στην έκθεσή τους που παρέδωσαν στη Δικαιοσύνη, παραθέτουν όλα τα στοιχεία που τους οδηγούν στο συμπέρασμα για την αρχική διάρκεια του βίντεο», κάνοντας λόγο για ασυνέχεια στις σκηνές.

Το γεγονός εξάλλου, ότι οι μονταρισμένες σκηνές έχουν γυριστεί με κρυφή κάμερα διαπιστώνεται καθώς σε μία σκηνή φαίνονται μόνο τα πόδια, μετά η κάμερα δείχνει το ταβάνι μέχρις ότου σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Ασφάλειας περιήλθε σε γνώση του συνηγόρου της οικογένειας Ζαχόπουλου, κ. Αλ. Λυκουρέζου, καθώς και του συνηγόρου της Εύης Τσέκου, κ. Κ. Χρυσικόπουλου, οι οποίοι τις προσεχείς ημέρες θα ζητήσουν από τον ανακριτή να προβεί σε σειρά ανακριτικών πράξεων, σχετικών με την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του υλικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή