Εισαγγελική παρέμβαση για αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 18:58
A- A A+

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες έκδοσης οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο όπου βρέθηκε τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης.

Ο κ. Φλωρίδης συναντήθηκε στο δικαστικό μέγαρο με την πρώην υποψήφια νομάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γιώργο Πιπερόπουλο, οι οποίοι κατήγγειλαν προφορικά ότι οι διαδικασίες έκδοσης της οικοδομικής άδειας στο οικόπεδο ήταν αδιαφανείς και ζήτησαν να ερευνηθεί με ποιο σκεπτικό γνωμοδότησε θετικά γι' αυτό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε στην Αστυνομική Διεύθυνση να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ ζήτησε από την πολεοδομία Θεσσαλονίκης το φάκελο της οικοδομικής άδειας για την υπό ανέγερση οικοδομή, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρίας.

Το οικόπεδο, μέσα στο οποίο βρέθηκε το τμήμα του ανατολικού βυζαντινού τείχους της Θεσσαλονίκης, τους τελευταίους μήνες καλύφθηκε περιμετρικά με λαμαρίνες, ενώ πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή