Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 09:14
UPD:12:44
A- A A+

Η υπόθεση Ζαχόπουλου, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, η επιστολή της ΓΣΕΕ για τη σύμβαση εργασίας και oι εκτιμήσεις για την πορεία του Χρηματιστηρίου, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απασχόληση για 40.000 νέους. Για όσους αδυνατούν να συνεχίσουν τις γυμνασιακές σπουδές τους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θέσεις απασχόλησης για 40.000 νέους έως 25 ετών που είτε εγκαταλείπουν τις σπουδές τους μετά το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, προβλέπει το νέο πρόγραμμα που αρχίζει να εφαρμόζει από φέτος ο ΟΑΕΔ με στόχο να παρέχει κάθε χρόνο επαγγελματική στήριξη σε αυτή την κατηγορία των ανέργων".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κυβέρνηση καταγγέλλει τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων και τη σκανδαλολογία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ζούμε την αποθέωση της πολιτικής της κλειδαρότρυπας" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, όταν μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ρωτήθηκε εάν δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα η υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου".

Η ΑΥΓΗ: "Μερίδιο από τα υπερκέρδη για αύξηση των μισθών. Στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου το κατώτατο ημερομίσθιο στη χώρα μας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα όχι απλώς υπολείπεται του μέσου όρου της Ευρώπης αλλά μόλις φθάνει στο 54% του μέσου όρου! Αυτό τονίζει η ΓΣΕΕ στην πρόσκλησή της προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για διαπραγμάτευση της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΓΣΕΕ ζητεί αυξήσεις που να καλύπτουν τον επίσημο πληθωρισμό, την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και να υπηρετούν τον στόχο της σύγκλισης με τον μέσο όρο της Ευρώπης. Αυτό στην πράξη σημαίνει αυξήσεις της τάξεως του 11%".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στα χέρια της συμμορίας των εκβιαστών βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του υλικού από την παγίδευση του Χρήστου Ζαχόπουλου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα χέρια των επικεφαλής της συμμορίας των εκβιαστών που εξώθησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας τον Χρήστο Ζαχόπουλο, βρίσκεται συντριπτικό ποσοστό του υλικού των καταγραφών της κρυφής κάμερας, στο στόχαστρο της οποίας είχε τεθεί ο τέως Γενικός του υπουργείου Πολιτισμού για περισσότερο από τέσσερις μήνες. Οι ανακριτικές Αρχές ελέγχουν ήδη ως ισχυρή την πιθανότητα ο δικηγόρος και ο πρώην εισαγγελέας που κατηύθυναν την Τσέκου να διαπραγματεύονται την πώληση των καυτών DVD, σε παράκεντρα και επιχειρηματικά λόμπυ που επιδιώκουν εκβιαστικά συμβάσεις με το Δημόσιο".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κλείνουν 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις υπό το βάρος των χρεών τους. Στον αέρα 35.000 υπάλληλοι."

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότερες από 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις "εξεμέτρησαν το ζην" με σπατάλες και ρεμούλες, αφήνοντας χρέη που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ και τώρα ή πρέπει να αλλάξουν ή θα κλείσουν. Κράτος και δήμοι διαπραγματεύονται ποιος θα αναλάβει το βάρος των 35.000 υπαλλήλων τους, οι οποίο είτε αλλού θα απασχοληθούν είτε θα αντιμετωπίσουν την απόλυση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δόμηση. Αλλαγές και εντάξεις- εξπρές. Νέες περιοχές στο Σχέδιο Πόλης.

Η εφημερίδα γράφει ότι "διανύουμε τα πρώτα 24ωρα του 2008 και το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει να κάνει ποδαρικό στα νομοσχέδια με μία ιδιαίτερα σημαντική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, με τη θεσμοθέτηση του οποίου ο Γιώργος Σουφλιάς φιλοδοξεί να βάλει κανόνες στην ανάπτυξη της χώρας, προβλέποντας την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και κατευθυντήριες γραμμές για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης".

ΕΘΝΟΣ: "Απεταξάμην τον ...Ζαχόπουλο. Στροφή 180 μοιρών του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον φόβο σκανδάλων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπό τον φόβο αποκαλύψεων που δεν αφορούν μόνον την προσωπική του ζωή, κορυφαία μέλη της κυβέρνησης αλλά και υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες όχι μόνον παίρνουν αποστάσεις από τον πρώην γγ αλλά αρχίζουν να του απευθύνουν και κατηγορίες ότι με τις πράξεις του πρόδωσε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...Αφήνουν την ΤΣΙΠΟύΡΑ και πιάνουν τα ΤΣίΠΟΥΡΑ. Ο Καραμανλής πηγαίνει στην ¶γκυρα το τρίτο δεκαήμερο του μηνός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα" αλλαγή πλεύσης επιχειρεί να κάνει το Μαξίμου, με σκοπό να ρίξει τους τόνους της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου. Έτσι στρέφει τους προβολείς στα ελληνοτουρκικά, μέσα από την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την αρμόδια υπουργό κ. Ντόρα Μπακογιάννη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Έμπλεξαν πάλι τις γραμμές τους στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Χρ. Ζαχόπουλου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δύο διαφορετικές γραμμές υπάρχουν ολοφάνερα πλέον στο κυβερνών κόμμα σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου, την ίδια ώρα που δίνουν και παίρνουν οι φήμες για νέες συνταρακτικές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση, αλλά και αποκαλύψεις για "πολιτικά" χαρακτηριστικά στον εκβιασμό που επιχειρήθηκε , με στόχο τη Ν.Δ.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο σχέδιο 50.000 αυθαίρετα στην Αττική. Η Νομαρχία επισπεύδει τη νομιμοποίηση 200.000 στρεμμάτων. Σε αναμονή άλλα 60.000 κτίσματα σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση για τα 1.000.000 αυθαίρετα της χώρα αναζητά η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που νομάρχες και δήμαρχοι προσπαθούν να αμβλύνουν το πρόβλημα, εντάσσοντας περιοχές στο σχέδιο πόλης. Ανατολική Αττική και Θεσσαλονίκη κατέχουν τα πρωτεία στην αυθαιρεσία, καθώς στα διοικητικά τους όρια υπάρχουν περισσότερες από 200.000 αυθαίρετες κατοικίες χωρίς να έχει γίνει καμία κατεδάφιση εδώ και δεκαετίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10 σκιές πάνω από το Μαξίμου. Πώς στήθηκε με "λάθη" και παραλείψεις η προσπάθεια συγκάλυψης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολιτικό ναρκοπέδιο εξελίσσεται η υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς καταρρέει η προσπάθεια συγκάλυψης. Ένα παζλ από μεθοδευμένα "λάθη" , παραλείψεις, αστοχίες της ανάκρισης και της αστυνομικής έρευνας ρίχνουν βαριές σκιές πάνω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποστασιοποιηθεί από τον βίο και την πολιτεία Ζαχόπουλου κατά τη διάρκεια της ανεξέλεγκτης θητείας του στο υπουργείο Πολιτισμού".

ΕΣΤΙΑ: "Τραγικά λάθη από το Μαξίμου. Κακώς παρελήφθη το επίμαχο βίντεο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο. Επί δύο σχεδόν εβδομάδες, η χώρα έχει ουσιαστικώς παραλύσει λόγω ενός βίντεο. Τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται αποκλειστικώς με αυτό. Τίποτε άλλο δεν γίνεται στην Ελλάδα. Ούτε οικονομία υπάρχει, ούτε παιδεία, ούτε δημόσια διοίκησις, ούτε εξωτερική πολιτική. Όλο το δημόσιο ενδιαφέρον είναι αποκλειστικώς εστραμμένο στο περιβόητο βίντεο και το ροζ περιεχόμενό του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το πετρέλαιο σφίγγει την οικονομία. Φόβοι ότι θα φθάσει σύντομα στα 110 δολάρια το βαρέλι με επακόλουθο την ύφεση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ακόμα και στα 110 δολάρια το βαρέλι προβλέπεται ότι θα φθάσει άμεσα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά το σπάσιμο του ψυχολογικού φράγματος των 100 δολαρίων , την Πέμπτη. Οι υψηλές πτήσεις του "μαύρου χρυσού" συνεχίσθηκαν και χθες, εντείνοντας τις ανησυχίες της αγοράς για αλυσιδωτές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και κατ' επέκταση στην ελληνική".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Μάστορας στο κουκούλωμα. Δύο ένοχες εντολές σε Ανδριανό: Πάρε την ευθύνη για το ροζ dvd. Δικαιοσύνη: Καλύψτε τα οικονομικά σκάνδαλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η υπόθεση Ζαχόπουλου κατέδειξε το μέγεθος της πολιτικής δειλίας του κ. Καραμανλή. Ο πιο...αμέτοχος πρωθυπουργός που γνώρισε αυτή η χώρα δεν φρόντισε απλώς να ρίξει στα θηρία μια χαμηλόβαθμη συμβασιούχο υπάλληλο. Επιπλέον κρύφτηκε πίσω από στενό κι έμπιστο συνεργάτη του, στις πλάτες του οποίου φόρτωσε όλη την ευθύνη για το όργανο του "εγκλήματος", και καλύφθηκε κάτω από λάθη, παραλείψεις και παράδοξες ενέργειες αστυνομικών και δικαστικών αρχών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δυο "γραμμές" στην κυβέρνηση. Επιφυλακτικότητα για την υπόθεση του Χρ. Ζαχόπουλου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουν την υπόθεση Ζαχόπουλου κυβερνητικά στελέχη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για πολιτική της κλειδαρότρυπας, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης σημείωσε ότι η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Καίει" Ζαχόπουλο η Ν.Δ. για χάρη Καραμανλή. Φοβάται τις αποκαλύψεις το Μαξίμου."

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με στόχο να προλάβει τις δυσάρεστες συνέπειες από νέες αποκαλύψεις που ενδέχεται να προκύψουν από την έρευνα αστυνομικών και δικαστικών αρχών, αλλά και από τυχόν νέο οπτικοακουστικό υλικό για τη δράση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, το κυβερνητικό επιτελείο αλλάζει ρότα και δεν αρκείται στην αποστασιοποίηση από τον Χρ. Ζαχόπουλο. Μαξίμου και Ρηγίλλης προχωρούν πλέον σε δηλώσεις ηθικής καταδίκης του πρώην γραμματέα, στέλνοντας το μήνυμα ότι αποτελεί "ξένο σώμα" για το κυβερνών κόμμα".

Η ΝΙΚΗ: "Συσκότιση με εντολή Μαξίμου. Επιχειρούν με κάθε τρόπο να ξεχαστεί το θέμα Ζαχόπουλου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρείται συσκότιση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, για να καλυφθούν οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή. Το κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί διγλωσσία. Ο γραμματέας της ΝΔ παραδέχεται την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τη χαρακτηρίζει προσωπική. Μουδιασμένη εξακολουθεί να είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή. Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αύριο ξεκινούν οι εργασίες της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου , της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου. Στη Συνάντηση παίρνουν μέρος 14 κόμματα, μεγάλο μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τους Γενικούς Γραμματείς"

Η ΧΩΡΑ: "Ποδαρικό με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις. Νομαρχίες, υπουργείο Εξωτερικών- Παιδείας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τις πρώτες κενές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και τις νομαρχίες της χώρας για το 2008 καλούνται από το ΑΣΕΠ να καλύψουν 1.100 πολίτες Πανεπιστημιακής , Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Το ΑΣΕΠ εξέδωσε χθες προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.100 συνολικώς θέσεων τακτικού προσωπικού σε διάφορους τομείς του Δημοσίου".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Εισαγγελέας στα αρχαία της Τσιμισκή."

ΕΓΝΑΤΙΑ: "Οι "άνθρωποι" του Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποιοι είναι οι συνεργάτες που εμπιστεύεται απόλυτα ο πρωθυπουργός".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κόβονται λεωφορεία, μεγαλώνει η ταλαιπωρία. ΟΑΣΘ: 500 δρομολόγια λιγότερα καθημερινά στη Θεσσαλονίκη".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κλειστά λιμάνια με απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα σε Θεσσαλονίκη - Πειραιά".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή